Közösségi program portál
és helykereső

Pompeji a SZIN-en

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Idén is átköltözik a „túloldalra” a Móra Ferenc Múzeum: idén Pompeji világával várják a Szegedi Ifjúsági Napok résztvevőit a Partfürdőn augusztus 24-27. között a Civil Faluban. A fesztiválozók gladiátorként fotózkodhatnak, megismerhetik az ókori római társasjátékokat és mozaikokat, a SZIN-es karszalaggal érkező diákok pedig kedvezményesen nézhetik meg a Pompeji-tárlatot.

Minden év augusztus végén a szegedi Móra Ferenc Múzeum „átköltözik” a Tisza túloldalára: a Szegedi Ifjúsági Napokon izgalmas játékokkal, feladványokkal várják a fesztiválozókat. Az idei múzeumi SZIN középpontjában a Pompeji-kiállítás szerepel: a december végéig látható tárlatot mutatják be különböző játékok segítségével a múzeum kitelepült munkatársai.

A fesztiválozók fotózkodhatnak gladiátorként, játszhatnak római-kori társassal, a körmalommal, kipróbálhatják, milyen sziszifuszi munka is lehetett mozaikokat készíteni. Ezen kívül Pompeji-kirakó és –kártyajáték is várja az érdeklődőket a múzeum faházánál, ahol egy Pompeji-kvízen is lehet játszani: a helyes megfejtők között belépőket sorsolnak ki.

A SZIN azonban nem csak a Partfürdőn, hanem a múzeumban is folytatódik: a fesztivál ideje alatt a SZIN-es karszalaggal érkező diákok kedvezményes diák sétálójegyet válthatnak a Pompeji-tárlatra.

Várunk mindenkit a Civil Faluban! :)
13987577 1077306152323691 5520597915604890282 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.