Közösségi program portál
és helykereső

Peter

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház osztálytermi színházi nevelési előadása, felnőtteknek szóló változat.

Peter szerepében: Mihály Péter
Erlend Loe Naiv.Szuper. és Roger Kurland Játszótér című művei nyomán, J. M. Barrie Peter Pan a Kensington Parkban és Peter Pan és Wendy című regényei által inspirálva írta: Madák Zsuzsanna
Az Erlend Loe-regényt fordította: Vaskó Ildikó
A Roger Kurland-regényt fordította: Szöllősi Adrienne, Petrikovics Edit
Színházi nevelési konzulensek: Cziboly Ádám, Bethlenfalvy Ádám (InSite Drama)
Rendezőasszisztens: Pete Zsuzsanna
Rendező, foglalkozásvezető: Madák Zsuzsanna

„Pán Peter félig emberfiú, félig tündérfiú. Nem akar felnőtté válni. Tud repülni, Seholországban él, ahol a gyerekek nem nőnek fel soha.”

A Peter egy 21. századi Pán Péter-történet. Felnőtt egy generáció (Y), amelynek rettenetesen bizonytalan a jövőképe, és felnövekvőben van egy másik (Z generáció), amelynek fiataljai pár éven belül hasonló helyzetben fogják találni magukat. Ezek az „Én generációk”. Számos Y generációs fiatal ódzkodik a felnőttséggel együtt járó kötelességektől, a munkavállalástól, a felelősségvállalástól. Kerülik az elköteleződést, és a gyermeki örömeket részesítik előnyben. Ők a hunédzserek, akik inkább bennragadnak a mamahotel komfortos fogságában. Tipikus európai jelenség. Kapunyitási pánik, Pán Péter-szindróma. Kik tehetnek erről? A fiatalok? A szüleik? A fogyasztó- és élményközpontú jelenre koncentráló és egyben infantilizáló média- és reklámipar? Ezekről a kérdésekről szeretnénk közösen gondolkodni.

A huszonöt éves Peter nem találja a helyét a világban. Elköltözik a szüleitől. Jelenleg a bátyja lakásában tartózkodik. Átmenetileg. Amíg a testvére üzleti úton van New Yorkban. Úgy érzi, hogy pontosan erre van szüksége: egyedüllétre és egy kis időre. Kutatja az összefüggéseket, listákat ír arról, hogy mivel rendelkezik, mivel nem rendelkezik, milyen tárgyra van tulajdonképpen szüksége, miért volt annyira oda kiskorában, mik azok a dolgok, amelyek kiborítják. Megpróbál válaszokat keresni arra, hogy mi végre van a világon. Videóüzeneteket készít barátjának. Ezeken az üzeneteken keresztül ismerkedünk meg Peterrel, Peter családjával, „barátaival” és új kapcsolataival.

Korlátozott nézőszám!

Az előadás a MASZK Egyesület Sorvezető színházi nevelési programja keretében valósul meg, a vendégjáték támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.
Az előadás létrejöttét az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Fotók: Pezzetta Umberto
14753263 1300671516630842 9185024143858481957 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.