Közösségi program portál
és helykereső

Perspektívák - Csapó Benő fotókiállítása

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A tárlatot megnyitja: Kokas Károly, a SZTE Klebelsberg Könyvtár informatikai főigazgató-helyettese Közreműködik: Kőrös Tamás (gitár)
Csapó Benő az SZTE Neveléstudományi Intézetének egyetemi tanára elsősorban nem fotóiról ismert, bár barátai és kollégái tudják róla, hogy gyermekkora óta szenvedélyes fotós. Elmélyült érdeklődéssel tanulmányozta az analóg fényképezés fizikáját, a filmek és papírképek előhívásának technológiáját, kémiáját, majd tudását kémia-fizika szakos egyetemistaként fejlesztette tovább. Később érdeklődését a fényképezés tartalmi és esztétikai dimenziói ragadták meg. Egyéb kötelezettségei miatt fotózásra főleg utazásai, nyári túrái során nyílik lehetősége, ezért képei jelentős része távoli tájakat, építészetiművészeti emlékeket, városokat, falvakat, és az azokban élő embereket mutatja be.
A digitális fényképezés megjelenésével egyidejűleg, mintegy másfél évtizede a világháló különböző internetes fotós portáljain "művésznevén" vált ismertté és szerzett elismerést. Mint fotós, a nagyobb nyilvánosság előtt csak néhány éve fedte fel magát. Tagja a SZAB Fotóművészeti Munkabizottságának és alkalmanként fotóival illusztrált előadásokat tart.
A kiállítás képeinek két különböző csoportjából nyújt válogatást. Egyrészt olyan korábbi, dekoratívabb képeket mutat be, amelyek már hosszabb ideje saját lakását, barátai, kollégái otthonát, dolgozószobáját díszítik. Másrészt afrikai (marokkói, szenegáli) és közel-keleti (török, szíriai, jordániai, libanoni) emberekről készített fotóiból nyújt áttekintést.
A tárlat megtekinthető április 27-ig, hétköznapokon 08.00-20.00 óráig.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.