Közösségi program portál
és helykereső

Pedagógiai Esték 2018. április

Hozzáadás a Google naptáramhoz

Hamarosan érkeznek Pedagógiai esték c. sorozatunkba az ÁPRILISI ÁSZOK:

2018. április 10. 18 óra

Simó György: Gép és ember, első menet: mit hoz a technológiai forradalom a 21. század emberének?

Simó György Magyarország egyik legkivételesebb tapasztalatokkal bíró üzletembere és médiaszakembere: alapítója volt a Tilos Rádiónak, első generációs újságírója a Magyar Narancsnak és alapítója az Origónak. A Matávnet tartalomszolgáltatási vezetője, majd a T-Online Magyarország Zrt. és a T-Com vezérigazgatója is lett. A hazai 3D nyomtatás “apostola”, a Day One Capital tulajdonosa.

Az egész világon zajlik a harmadik ipari forradalom: „az internet hatására megépült, a virtuális és a valós világot összekötő hídon lassan mi is elkezdünk közlekedni“.

 

 

2018. április 23. 18 óra

Sas István: "Z"űrös generáció

Sas István a magyar reklám kultikus alakja, a magyar reklámfilmezés látványosan legeredményesebb, bel- és külföldön egyaránt legismertebb rendezője, reklámpszichológus.

Az utóbbi időben figyelme leginkább az online generációk felé fordult, mostani előadásának középpontjában a Z generáció áll.

“Van, aki azt mondja rájuk, hogy lusták, teljesítménykerülők, nárcisztikusak. Van, aki azért haragszik rájuk, mert érzelmileg alulfejlettek, a szüleiket semmibe veszik, kényszeresen internetfüggőek, és “még a kenyérpirítón is a Windows gombot keresik”. Van, aki irigyli őket, mert a kisujjukban van a jövő technikája és ezerfelé tudnak figyelni. Van, aki pedig sajnálja őket, mert puha és képlékeny az identitásuk, mert magányosak, és mert reménytelenül vágynak a szeretetre. Na, kinek van igaza?”

 

 

2018. április 24. 18 óra

Jankovics Marcell: A magyar címerről

Jankovics Marcellt talán nem sokaknak kell bemutatni: a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjasmagyar rajzfilmrendező, grafikus, könyvillusztrátor, kultúrtörténész, jelképkutató.

Az év legjelentősebb kultúrtörténeti, művelődéstörténeti előadásán a magyar címerről tart színes, tartalmas tudományos ismeretterjesztő előadást.

A magyar címernek két oldala van. A közelmúltban és napjainkban a legtöbb figyelmet a címer jobb oldalán található Árpád-sávok kapták. A beszédesebb másik oldaláról, az eredeti országcímerről általában kevesebb szó esik. Most szó lesz a címer történetéről, a rajta található szimbólumok részletes jelentéséről, minden apró részletről – reményeink szerint az előadás mindannyiunk gazdagodását, gyarapodását fogja szolgálni!

 

 

A rendezvény weboldala.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.