Közösségi program portál
és helykereső

Palotaséta 08. 20.

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Palotaséták a Szabadtéri Játékok előadásai előtt

Hűsöljön a szombati Szabadtéri előadások előtt a Reök-palotában, ismerje meg az épület szépségét és titkait.
A REÖK egyik legnépszerűbb programsorozata a palotaséta, melyen a látogatók közelebbről is megismerkedhetnek Szeged legszebb szecessziós épületével.

A Szabadtéri Játékok ideje alatt, a szombati Dóm téri előadások előtt, 17 órától is várja az érdeklődőket Csikós Ildikó, a Beyond Budapest Sightseeing munkatársa, hogy az épületet tervező zseni építész, Magyar Ede életéről és pályájának nagyszabású munkájáról áruljon el izgalmas részleteket.

A szombati palotaséták ingyenesek, részvételi szándékukat a gyakornok@szegediszabadteri.hu címen jelezzék!

Csikós Ildikó ajánlója:
“A házfalak mesélnek nekünk, ha figyelmesen vizsgáljuk őket. A palotasétán az ország egyik legszebb szecessziós palotáját járjuk be. Megismerjük Magyar Edét, az épület tragikus sorsú, zseniális tervezőjét. Megcsodáljuk a liliomos lépcsőt és a pompás zöld szalont. A séta során választ kaphatunk arra is: Miként válhat cégérré egy egész épület? Miért vastagabbak a sarokfordulónál található oszlopok? Mit keres a párkányon egy fekete sas? Miket tüntettek el a Reök-család szemérmes hölgytagjai a homlokzatról? Hol volt az épületet megálmodó zseniális építész Magyar Ede építészirodája?”
13558740 1325729060787929 2085897617975717716 oFeltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.