Közösségi program portál
és helykereső

Palotaséta 07.02.

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Palotaséták a Szabadtéri Játékok előadásai előtt

Hűsöljön a szombati Szabadtéri előadások előtt a Reök-palotában, ismerje meg az épület szépségét és titkait.
A REÖK egyik legnépszerűbb programsorozata a palotaséta, melyen a látogatók közelebbről is megismerkedhetnek Szeged legszebb szecessziós épületével.
A Szabadtéri Játékok ideje alatt, a szombati Dóm téri előadások előtt, 17 órától is várja az érdeklődőket Csikós Ildikó, a Beyond Budapest Sightseeing munkatársa, hogy az épületet tervező zseni építész, Magyar Ede életéről és pályájának nagyszabású munkájáról áruljon el izgalmas részleteket.

A szombati palotasétákra a belépő 500 Ft, érdemes elővételben megvásárolni a jegyeket.
Csikós Ildikó ajánlója:
“A házfalak mesélnek nekünk, ha figyelmesen vizsgáljuk őket. A palotasétán az ország egyik legszebb szecessziós palotáját járjuk be. Megismerjük Magyar Edét, az épület tragikus sorsú, zseniális tervezőjét. Megcsodáljuk a liliomos lépcsőt és a pompás zöld szalont. A séta során választ kaphatunk arra is: Miként válhat cégérré egy egész épület? Miért vastagabbak a sarokfordulónál található oszlopok? Mit keres a párkányon egy fekete sas? Miket tüntettek el a Reök-család szemérmes hölgytagjai a homlokzatról? Hol volt az épületet megálmodó zseniális építész Magyar Ede építészirodája?”
13559218 1325718730788962 6915645438456364022 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.