Közösségi program portál
és helykereső

Őszi darules a szegedi Fehér-tón 11.02

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Találkozó:2019. nov. 2-án szombaton 14.00, a Tisza-völgyi Bemutatóháznál (az E5 főút 158-as
km-szelvénynél.)
Megközelítés: Szegedről helyközi buszjárattal vagy személyautóval az E5-ös úton.
Részvételi díj: felnőtt 900 Ft, diák és nyugdíjas 600 Ft
Információ, jelentkezés: Ábrahám Krisztián 30/638-0297, abrahamk@knp.hu

A Tisza-völgyi Bemutatóház megtekintése után a tórendszer ideális pontján bevárjuk a darvak esti behúzását a szegedi Fehér-tón. Találkozó: 14.00, a Tisza-völgyi Bemutatóháznál (az E5 főút 158-as km-szelvénynél.)
Az őszi madárvonulás idején fél Európa daru-állománya érinti útja során a magyar Alföldet. A Hortobágy felől érkező darvak száma a vonulás tetőpontján eléri a 30-40 ezres számot a szegedi Fehér-tón. Ebben az időszakban szervezzük a daruleseket, melyeken a Tisza-völgyi Bemutatóház kiállításán tartott rövid vezetés után a tórendszer ideális pontján várjuk be a darvak érkezését, miközben néhány gyógynövényt és más érdekességeket is bemutatunk. Mivel darulesek a vonulás kezdetétől a végéig folyamatosan lesznek, nem minden túrán garantált a tízezres nagyságrend; de a jó hangulatú madarásztúra garantált.
IDŐTARTAM: A program kb. 3 órás, naplemente körül fejeződik be.
TALÁLKOZÓ HELYE: a Tisza-völgyi Bemutatóháznál. A Bemutatóház az E5-ös út (régi pesti út, más nevén E75-ös számú főút) 157 és 158. számú kilométertáblái között található. Közúti múzeum-tábla jelzi a főút mentén. A főbejárat a főútról nyílik, ahol két pihenőparkoló és két büfé (csak az egyik üzemel) van a két oldalon. A kapun nagy tábla látható "Tisza-völgyi Bemutatóház" felirattal, a Kiskunsági Nemzeti Park logójával.
PARKOLÁS: a pihenőparkolókban a főút mellett közvetlenül.
TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL: Busszal a "Szatymazi temető" helyközi megállónál kell leszállni, ami a Bemutatóháztól 300 méterre északra található. Vonattal érkezve Szatymaz megállóig kell kérni a jegyet, onnan 20 perc séta a Bemutatóház. A darulesen sokszor autóval kell mozognunk a helyszínek között! A busszal érkezőknek igyekszünk segíteni telekocsis rendszerrel. Menetrendi információ itt található: http://menetrendek.hu/
TÁV: a madarak útvonalától függően 3 - 5 km.
GYEREKEK: Kisgyerekek is jöhetnek, a távot könnyedén teljesíteni szokták.
KUTYUSOK: Kutyák (és egyéb háziállatok) szintén jöhetnek, de csak pórázon vagy szállítótáskában, mivel védett területen is közlekedünk.
AJÁNLOTT ÖLTÖZÉK: Gumicsizmára nincs szükség, inkább túracipő, bármilyen kényelmes cipő ajánlott. Füves ösvényeken sétálunk, a túra során használt utak akár eső után is jól járhatóak. Meleg öltözék javasolt!
MIT HOZZUNK? Meleg tea, forralt bor termoszban kellemes lehet. Akinek van távcsöve, hozza magával! (Korlátozott számban tudunk biztosítani távcsövet a túra idejére.) Fényképezőgépet lehet hozni, de kérünk mindenkit, hogy vakut a darulesen ne használjon.
Jegyárak: felnőtt 900 Ft, gyerek 600 Ft - a helyszínen fizetendő. (A jegyár tartalmazza a Bemutatóház kis kiállításának belépőjét is.)
Információ, jelentkezés: Ábrahám Krisztián, 30/638-0297, abrahamk@knp.hu
50057642 2021705637945664 6727162436266229760 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.