Közösségi program portál
és helykereső

Önismeret, belső munka a színek segítségével

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A 12 színhez kapcsolódó tudatosság minőségek.
Az emberiség fejlődése a tudattalantól a tudatosság szabadságáig,
A gyermekfejlődés szakaszai, és az egyes korszakok kapcsolata a színekhez
Liane Collot d ’Herbois színtana alapján

Liane Collot színtana, antropozófiai festésterápiás módszere alapján dolgozunk, mely a Rudolf Steineri emberkép alapján a Dr Ita Wegmannal való közös munka során született. Collot rámutatott arra, hogyan tükröződik Fény-Szín-Sötétség makrokozmikus hármassága az emberben mikrokozmikus szinten. Például lelki szinten: ami kint fény, az bennünk gondolkodás, a sötétség bennünk akarat, a színek pedig érzések. Ugyanakkor abban különleges ez a munka, hogy nemcsak a lelki szintet, hanem a teljes embert érinti.
Minden egyes szín a fény és a sötétség találkozásakor születik, s minden színre sajátos mozgás, minőség jellemző, ami megfigyelhető az atmoszférában. Az emberiség fejlődése során minden egyes kulturális korszakhoz, tudatosság szinthez egyfajta színminőség kapcsolódik, amely az emberi életút során ismétlődik testi lelki és szellemi szinten is. A gyakorlatok során megismerhetjük, megtapasztalhatjuk az egyes színek mozgását, minőségét.

A program szakmai továbbképzés is pedagógusoknak, és szülőknek ugyanakkor önismereti munka is, mely során új képességek születhetnek.

A 12 napos program során minden alkalommal bevezető előadás lesz, majd az azt követő festésgyakorlatok a felnőtteknek segítenek átélni, megtapasztalni a gyermekfejlődés szakaszainak mélyebb megértését, az adott életkor tudatosságszintjét, annak jellemzőit. Az egyes kulturális korszakokhoz kapcsolódó színekkel dolgozunk. A gyermek tudatfejlődése megismétli a kulturális korszakokon átívelő tudatosodási folyamatot, az emberiség önmagára ébredését, benne az egyes ember önmagára ébredését. Fontos, hogy ne csak tudjunk a korszakokról és a gyerekekben, majd később a felnőtt korban zajló tudatosságszint változásról, hanem a gyakorlatok segítségével tapasztaljuk is, segítve a mélyebb megértést, megélve, majd rátekintve arra is, hogy mindez bennünk hogyan működik.
Ezért a 12-színminőség megélése a felnőtt saját belső munkája is: önismeret változás, lehetősége. A színekkel való munka segíthet abban, hogy erősebben álljunk életünkben, sorsunkban, kapcsolatainkban, képesek legyünk változásra. A feladatok során a színek objektív minőségeihez kapcsolódunk, a gyakorlati munka segíthet a felismerésben változásban, lelki és akarati szinten is.
A képzés díja: 1.000Ft/ alkalom
jelentkezés: szegediwaldorf.egyesulet@gmail.com

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.