Közösségi program portál
és helykereső

Olasz Filmklub

Hozzáadás a Google naptáramhoz
https://www.youtube.com/watch?v=tWnbmp4PiaE

OLASZ FILMKLUB - a Budapesti Olasz Kultúrintézet támogatásával

Október 5, szerda, 21 óra

ITALIAN MOVIES
rendező:Matteo Pellegrini, 2012, 100’
Éjjeli műszakban emigránsok takarítóként dolgoznak egy filmstúdióban, ahol olasz szappanoperákat forgatnak. Egyszer nyitva találják az egyik szoba ajtaját, ahol a kamerákat és felvevő eszközöket tárolják. A hindu Dilipnek hirtelen hatalmas ötlete támad: megajándékozza barátját azzal, hogy filmre veszi esküvői ceremóniáját. Nem sokkal később az ötlet az éjszakai takarítóbrigád másodlagos jövedelemforrásává válik, és megváltoztatja életüket. Megannyi ceremónia után úgy döntenek, hogy az üres forgatószobákat éjszakánként valódi emberek igaz történeteinek megörökítéséhez használják. Szappanoperák nappal, valós történetek éjszaka... Egy kis csapat a hatalmas televíziós gépezetben. De vajon meddig tarthat ez a kísérlet?
Olasz nyelven

További filmek:
Okt. 26. 21.00
La nostra terra (rend. Giulio Manfredonia, 2014)
Un film intelligente e divertente ambientato nel Sud contadino italiano. Una commedia etica che vorrebbe mostrare come sia possibile avere successo gestendo un bene comune e tenendo un comportamento eticamente corretto.
A mi földünk
Egy dél olasz földműveléssel foglalkozó közösség környezetében játszódik a film. A vígjáték, azt szeretné bemutatni, hogy az erkölcsileg helyes magtartást megtartva hogyan lehet sikeresen vezetni egy közösséget.

Nov. 9. 21.00
Sette opere di misericordia (rend. Gianluca e Massimiliano De Serio, 2011)
È la solitudine ad accomunare le vite dei due protagonisti del film, un anziano malato e una borseggiatrice moldava. Percorrendo le sette stazioni che danno il titolo al film, lo spettatore compie un viaggio nel profondo dell’animo umano.
Az irgalom hét cselekedete
A film két főszereplője – egy idős, beteg férfi és egy moldáv tolvaj - életének összekapcsolója a magány. A film címét adó hét állomást végigjárván, a néző az emberi lélek mélyén tesz egy utazást.

Nov. 30. 21.00
La città ideale (rend. Luigi Lo Cascio, 2013)
Un’avventura paradossale alla ricerca della verità. Un film fortemente simbolico sul confrontoscontro
drammatico tra i sogni del protagonista e la spietata realtà della macchina della giustizia e dell’incomprensione umana.
Az ideális város
A film egy paradox kaland az igazság kereséséről. Az erősen szimbolikus alkotás rávilágít a főszereplő álmai és az igazságszolgáltatás gépezetének, az emberi meg nem értésnek a kegyetlen valósága közötti drámai ellentétre.

Az Olasz Ku
14481761 10154022984537613 3399968936058784698 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.