Közösségi program portál
és helykereső

Okuláré Projekt XVIII. - Ellenállás

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Az Okuláré Projekt olyan város- és országhatárokat átívelő közösséget kíván teremteni, amely az irodalom segítségével a földrajzi határokat legyőzve, politikai és faji előítéletektől mentesen képes együtt gondolkodni adott, jelenkorban aktuális témákról. Határon innen és túl, ugyanabban az időpontban egyszerre számos városban olvassák fel kortárs magyar szerzők frissen megírt darabjait.
Május 9-e az Okuláré Projekt idei záró, 18. alkalma. Este fél 8-kor független színházi műhelyek, amatőr és hivatásos színjátszó társulatok, civil közösségek összefogásában valósul meg ez a különleges kortárs dráma-felolvasóest sorozat.
A szervezők minden estére három-három írót kérnek fel arra, hogy egy aktuális, előre megadott témáról írjanak egy-egy, maximum 15 perces egyfelvonásost. A felolvasások után a közönség elmondhatja a szövegekkel kapcsolatos véleményét, gondolatait, majd szavazással döntenek, melyik írás tetszett aznap este a legjobban. Az est végén skype-körkapcsolással minden helyszín néhány mondatban összegzi a tapasztalatokat, a voksolás eredményét, és a beszélgetések legfontosabb gondolatait. A legtöbb helyszínen megszavazott író a következő estre is meghívást kap.
A felkért szerzők ezúttal Ilyés Lénárd, az Okuláré kitalálója, színész, színházcsináló, író, Balog József a MASZK Egyesület (Szeged) elnöke, színész, színházcsináló, író, és az áprilisi kör (Okuláré vol. XII.-Homoszexualitás) nyertese.

Helyszínek: Hódmezővásárhely, Szeged, Csongrád, Debrecen, Berlin, Calgary, Kaposvár, Győr, Brno, Paks, Pozsony, Budapest, Dunaújváros, Isaszeg, Oslo, Mezőkövesd, Solymár.
A szegedi csoport és az Okuláré Projekt egésze 2016 óta Drubina Orsolya vezetésével működik.

A belépés ingyenes.

Fotók: Elephant Studio
17796303 1482099318488060 8975615591055761836 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.