Közösségi program portál
és helykereső

Okosító torna 4-10 éves gyerekeknek

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A mozgás az első kommunikációs eszköz a világgal való kapcsolatfelvételben. A mozgás fejlődése szoros kapcsolatban áll az idegrendszer érésével. A mozgásra települnek a humánspecifikus kommunikációs készségek, a beszéd és az írott beszéd, az olvasás és írás. Ha a mozgásfejlődés eltér genetikailag programozott rendjétől, az agy kérgi szintjén is akadályozott lehet az ingerületvezetés. Az idegrendszer éretlenségi tünetei lehetnek az írás, olvasás, számolási nehézség, figyelemkoncentrációs zavar, memóriazavar, magatartási zavar.

Az Okosító torna órák alkalmával a közösségi gyermekjátékok mellett a nagymozgások ügyesítését, valamint a finommotorikát és beszédszerveket fejlesztő gyakorlatokat tűztük ki célul.
A tréningnek köszönhetően a gyermek magabiztossága erősödik, javul verbális és non-verbális kifejezőkészsége, nő a kitartása és állóképessége. Megismerve saját testének határait javul a lurkók önbizalma, kialakul megfelelő énképe, éntudata. A gyermeket felkészítjük az iskolai feladatok kihívásaira a figyelem és összpontosítást igénylő feladatokkal. Rengeteg mozgásos fantázia játékot játszunk, ami a probléma megoldó gondolkodás fejlődésének alapját képezik. A gyermekek fantáziáját és kreativitását erősítik továbbá a mozgásgyakorlatok után elmesélt népmesék, tradicionális mesék, versek és fiatal szegedi meseírók alkotásai, melyeket a gyermekek maguk is megtanulhatnak. B Tóth Sándor és Bodor Attila meséi: Répa Pali és Retek Pali, A Király Szuperhős Kínai Császár, A Nagyfülű és A Ló aki édességet tüsszentett…

A foglalkozás 60 perces, a foglalkozást vezeti: Bakos Róbert mozgásfejlesztő pedagógus.

1200 Ft/alkalom vagy 6500 Ft a havi bérlet, mely hó 1. napjától hó utolsó napjáig érvényes és heti két alkalommal használható fel.
Jelentkezni a +36 30/877-3465 számon vagy a mozgasfejlesztes.szeged@gmail.com email címen lehet.
Részletes információk: https://www.facebook.com/komplexmozgas/

Az első foglalkozás egy részletes tájékoztatást is tartalmaz a szülők számára.
16472889 578675615657340 1747677857890257078 nFeltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.