Közösségi program portál
és helykereső

Nyíló combok erdein túl - Nagy Dániel Viktor estje

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Közreműködik: Győrei Zsolt író, irodalomtörténész

Az előadás Győrei Zsolt A Velemi Névtelen versei és levelesládája című kötetéből született verses-zenés est, amiben a 16. századi magyar nyelvhasználatnak megfelelően csendülnek fel hol olvasva, hol énekelve, hol pedig verselve pimaszabb, erotikusabb, néhol szomorkás, de mindenféleképp mosolygásra okot adó írások.

Nagy Dániel Viktor Junior Príma-díjas színész, az MKB Bank Kiválóságok Klubjának mentoráltja. 2008-ban az Új Színház Stúdióját, majd 2013-ban a Színház- és Filmművészeti Egyetemet végezte el. Játszott a Vígszínház, az Ódry Színpad, a Pécsi Nemzeti Színház, a Sanyi és Aranka Színház, a József Attila Színház és a Budaörsi Latinovits Színház és az Orlai Produkció előadásaiban, és látható volt a Brazilok című film főszerepében is.
Az idén két produkcióval járt Szegeden a Régi Zsinagógában: tavasszal a A fura című előadásban szerepelt, a THEALTER fesztiválon pedig a Leszámolás velem című monodrámában lépett színpadra.

Győrei Zsolt drámaíró, dramaturg, műfordító és egyetemi tanár. A JATE BTK-n magyar-német-komparatisztika szakon, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetem színháztudomány szakán végzett, 1998-tól az SzFE magyar-színháztörténet óraadó tanára, 2000–2003 között az elméleti tanszéken egyetemi tanársegéd, 2003 óta adjunktus, 2010-től egyetemi docens, 2009-től a Károli Gáspár Református Egyetem óraadója is.

Az est létrejöttében Győrei Zsolt, Nagy Dániel Viktor és Wunderlich József dolgozott együtt.

Fotók: Véner Orsolya / Sin Olivér
--------------------------------
Az SZTE Őszi Kulturális Fesztivállal együttműködésben.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.