Közösségi program portál
és helykereső

Nyáry Krisztián - Írjál és szeressél!

Hozzáadás a Google naptáramhoz

Igazi irodalomtörténeti/kultúrtörténeti csemegével indul a 2019-es év! Január 21-én este újabb fantasztikus programmal tér vissza a Mentor(h)áló életébe az elmúlt évek egyik sikerszerzője, Nyáry Krisztián!

 

 

 

 

Nyáry Krisztián a személyes hangú történetmesélés, irodalmi ismeretterjesztés kiemelkedő hazai alakja - népszerűsége töretlen, előadásain, beszélgetésein annyian vannak, hogy a "csilláron is lógnak". Így lesz ez most is! "Fene bánja, megesett. Szerelmes vagyok." (Móricz Zsigmond Simonyi Máriának, 1923) Nyáry Krisztián most a magyar kultúrtörténet legszebb, legérdekesebb vagy éppen legfelháborítóbb szerelmes leveleit gyűjtötte egy csokorba, majd a tőle megszokott remek stílusban megírta keletkezésük történetét. Januári előadásán ezekből szemezget mindannyiunk örömére :-) "Félénk udvarlólevél, pimasz széptevés, szemérmes viszontválasz, írásos erotika, hideg elutasítás, csalódott szakítás, könnyes búcsúlevél: minden, ami a szerelmes levél műfajába belefért 1526 és 1976 között. Csokonai Vitéz Mihály, Móricz Zsigmond, Ady Endre, Nemes Nagy Ágnes, Kossuth Lajos, Örkény István, Jászai Mari, Krúdy Gyula, Latinovits Zoltán és még száz név a magyar közel- és régmúltból, akik levélben is megírták, mit gondolnak a szerelemről."

 

 

 

 

 

 

Hatalmas érdeklődés várható, senki ne bízza a jegyek beszerzését az utolsó pillanatra! Karácsonyra ideális ajándék mindazoknak, akik már tudják: nálunk élmény a tanulás!

 

 

 

 

 


fotó: Bulla Bea

A rendezvény weboldala.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.