Közösségi program portál
és helykereső

Nyaralás, tenger nélkül // Farkas kontra Piroska

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Karácsonyi Évzáró Előadás:

Nyaralás, tenger nélkül
(szerzők: a szereplő gyerekek, Fodor Ákos haikui felhasználásával)

Rendező: Drubina Orsolya

Előadja a noszai Hinga Művelődési Egyesület Szemfüles színjátszó csoportja.
Szereplők: Somogyi Ákos, Huszka Dániel, Huszka Diána, Nagy Albert, Nagy Zita, Vajdovics Emese, Szalai Klaudia
___________________________________________________
Farkas kontra Piroska (Tasnádi István)

Rendező: Pesitz Mónika

Előadja a noszai Hinga Művelődési Egyesület Réceruca színjátszó csoportja.
Szereplők: Takács Fanni, Szalai Klaudia, Huszka Dániel, Nagy Albert, Huszka Diána, Nagy Zita

A PROGRAMON A RÉSZVÉTEL INGYENES!

-----------------------------------------------------------------------------------------
A színjátszó csoportokat működtető egyesület bemutatása:
A hajdújárási-noszai Hinga Művelődési Egyesület 2000-ben alakult. Kezdettől az amatőr gyermekszínjátszás a meghatározó tevékenységünk. Évente egy-két új előadást készítenek a gyerekek ismert délvidéki és anyaországi rendezők, színművészek, drámapedagógusok vezetésével.
Az elmúlt évek során elkészített amatőr színdarabok műfaja, tematikája változatos: az általános iskolás korosztály meséket dolgoz fel (Becsületes tolvaj Marci, A rózsát nevető királykisasszony, A kis gyufaáruslány, Hócompóc bohócai, A molnár, a fia meg a szamár, A kiskondás, Véka búza, véka rozs, A kisgömböc, Ördögbőr, Farkas kontra Piroska), a kamaszokból álló csoport készített már vígjátékot (Vásári komédiák címmel), versfeldolgozást (Csillagszedő Márió), saját kamaszkori világképükből összeállított darabot (Eleven rőzsék, Rám senki sem figyel, Nyaralás tenger nélkül), míg a középiskolásokból és egyetemistákból álló, mára már nem aktív „Éjjeli Pávaszem” csoportunk próbára tette magát a musical műfajában (dr. Bubó), drámában (A cipő), valamint készítettek hallássérülteknek (is) szóló, jelnyelven tolmácsolt színdarabot (Aliz). Erre az előadásunkra különösen büszkék vagyunk, mivel amellett, hogy a hallássérült fiataloknak számukra érthető és élvezhető színházi élményt nyújtottunk, sikerült felhívnunk az egészséges fiatalok figyelmét is fogyatékkal élő társaik problémáira.
Előadásainkat a helyi fellépések mellett igyekszünk szemléken, találkozókon is bemutatni. Rendszeres résztvevői vagyunk a vajdasági Suliszínház Fesztiválnak, ahol többször voltunk győztesek és a Moson Megye Színjátszó Találkozónak, ahol több évben, különböző kategóriákban érdemeltünk ki díjat. Néhány darabunk bemutatásra került a Szabadkai Gyermekszínházban, a szegedi Pinceszínházban, a magyarkanizsai Cnesa kultúrális központban.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.