Közösségi program portál
és helykereső

Nézőművészeti - Manna: Soha, senkinek

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Egy fiatal lány mesél a gondolatairól, érzéseiről, a családjával lévő ellentmondásos kapcsolatáról. Arról, hogyan kezdte megismerni a szerelmet és a férfi-nő kapcsolat intimitásra épülő aspektusait. Majd szép lassan felszínre tör az eltitkolt múlt is. S megjelenik a nagyapa, aki nem más, mint a kislány múltjában lévő sötét alak. A férfi zaklatásának kitett lány a családjára nem számíthat, egyedül kell feldolgoznia azt, ami történik vele. Miként lehet túllépni egy ilyen erős gyermekkori traumán? Miért fontosabb a látszat megőrzése, mint egy gyermek őszintén fájdalmas segélykiáltása? Hogyan válhat egészséges felnőtté egy gyermekként mély traumát átélő kislány?

A dokumentarista hitelességű előadás szövegkönyvének alapja a kortárs német írónő, Teresa Hanika Soha senkinek című regénye, mely egy önéletrajzi indíttatású, hihetetlenül erős drámai történet egy unokáját szexuálisan zaklató nagyapáról. Az alkotók remélik, hogy a közönség számára az előadásban játszó színésznők közvetlensége és az előadás személyes hangvétele egy, a megszokottnál jóval nyitottabb és őszintébb párbeszédet generálhat a családon belüli erőszak tabusított témájáról.

szereplők: Simkó Katalin, Moldvai Kiss Andrea
dramaturg: Gyulay Eszter
asszisztens: Hodászi Ádám
pszichológusszakértő: Heves Andrea
rendező: Scherer Péter

A Nézőművészeti Kft. és a Manna közös produkciói, amiket rendezőként Scherer Péter jegyez, az elmúlt pár évben minden ifjúsági színházi szemlén szerepeltek, és rendre nyerték a díjakat. Scherer egy olyan színházi formát talált, mely a legnehezebb és legérzékenyebb témákat is közel tudja hozni a (diák)közönséghez. Minden előadást beszélgetés követ, sosem hagyja egyedül a nézőket a történetek feldolgozásában. A színészek munkáját kitűnő szakemberek, addiktológusok, pszichológusok, infektológusok és költők segítik.

A Nézőművészeti Kft. és a Manna Produkció közös előadása.
Az előadás hossza 60 perc, amit egy kb. 60 perces feldolgozó beszélgetés követ.

16 éven felülieknek!

Fotók: Torják Orsi
----------------------------------------------------------------------
A VII. THEALTER U21 plusz kisfesztivál programja.
17854666 1485342348163757 2210758198467408998 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.