Közösségi program portál
és helykereső

Népzenék párbeszéde - Kínai Cimbalom Virágai koncert

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A Dr. Liu Yuening (Liu Jüe-ning), a Kínai Központi Zeneakadémia professzora által vezetett cimbalomművész csoport tagjai mindannyian különböző zeneversenyeken díjazott, a hangszer elismert művészei.

A Ming dinasztia vége felé (17. században) a Perzsiából származó Szantur nevű verővel megszólaltatott húros hangszer kezdte meg térhódítását a hatalmas kiterjedésű Kínában, ahol több változatát is kifejlesztették az idők során, és kínaiul jangcsin-nek (yangqin-nek) nevezték. A kínai jangcsin egyik legközelebbi rokonhangszere a magyar cimbalomnak. Ma már a jangcsin, vagyis a kínai cimbalom számtalan kínai népzenét játszó zenekarban és cimbalomra írt zeneműben hagyományos kínai hangszerként szerepel.

A több, mint 20 kínai cimbalomoktatóból, egyetemi hallgatóból és a fiatal generáció képviselőiből álló vendégegyüttes idén első ízben látogat el Európába. A nagyszabású turné első hivatalos rendezvénye Budapesten kerül megrendezésre abból az apropóból, hogy Dr. Liu Yuening professzor az ELTE-n szerezte meg doktori címét (2008-ban) és emiatt különösen nagy szeretettel vezeti be a magyar hallgatóságot a kínai cimbalomművészet rejtelmeibe európai, köztük magyar zeneműveket is virágcsokorba rendezve.

Belépőjegyek a Belvárosi Moziban és az Ifjúsági Házban valamint a ticketportal.hu oldalon vásárolhatók.
Ára: 1.500 Ft, diák és nyugdíjas: 1.200 Ft.
12593564 1055065457873087 646756119869478501 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.