Közösségi program portál
és helykereső

NAP, HOLD, Csillagok 3. rész Művészet és Irodalom est

Hozzáadás a Google naptáramhoz

A rendezvény helye és ideje:
Virág Cukrászda és Kávéház, Szeged, 6720 Klauzál tér 1. sz.
2020. január 16. 17 órától zárásig

Szeretettel köszöntünk szervezőkként minden kedves írót, költőt, szavalót, mese- és próza-, monda- és egyéb műfajrajongót, és előadót!
A Nap, Hold, Csillagok rendezvénysort a szegedi Virág Cukrászda és Kávéház termeiben a rendezvények hatására talán kicsit meginduló művészeti- és irodalmi élet felvirágoztatása céljával terveztük. Úgy gondoltuk, hogy a kávéház egykori híres látogatói nyomán indulva talán megfelelő emléket és emlékeket állítunk nekik, és a jelen alkotóinak, és a szerzőket közelebb hozzuk a kiadóikhoz, a közönségükhöz és az oktatási élethez is. Nagy remények, nagy célok…Álmok nélkül nincs élet, nincs fejlődés.
A mese sajnos eddig máig kimaradt a nyílt porondról. Pedig kedvenc népmesénk afrikai népmese címével együttesen viseli égitesteink névét. Vajon mi a közös bennük, mi a közös bennünk? Mi a közös bennünk, rendezvény szervezőkben, akik tanítani, és segíteni akarnak, lehetőséget adni, és a szerzőkben, a vállalkozókban, akik a közösség elé tárják írásaikat, vagy más szerzők írásait közvetítik felénk előadóként.
A korábbiakban is jeleztük, hogy ha a szerző nehézségekbe botlik saját alkotásai előadásánál, nyugodtan hozhat magával előadót, vagy átadhatja művét előadásra, tolmácsolásra, ha azt az illetővel meg tudják beszélni. A rendezvények ingyenesek, jogdíjat a két intézmény ingyenessége miatt fizetni nem tudunk, de a lehetőséget szeretnénk adni, tálcán kínálni az azzal élők felé.
A korábbiakban a rendezvények keretében is említettem, hogy nem csak egy és másfél órás előadási és rendezvényidőről van szó. Nem kell a rendezvényhelyet elhagyni, fogyasztani tetszőlegesen lehet közben. A vetítéseket is meg tudjuk oldani, ha valaki szeretne saját előadásban videón keresztül távolabbról is részt venni a rendezvényeken. Az ilyen bemutatkozásokhoz fényképet, kis életrajzot, és néhány bemutatkozó alkotást kérünk. Vállalkozó kedvű előadóink a nem videós, szöveg anyagban küldött alkotásokat is szívesen tolmácsolják. Megbeszélt előadók mellett szintén lehetséges az előadás.
Az est alatti vers-, mese-, és prózamondásra jelentkezni lehet:
Dr. Bogoly József Ágoston (irodalomtörténész) augustus5500@gmail.com
(Lövey-/Pécsi-)Varga Éva (Tollforgató Online Lapcsoport – Archivált Világ/Archived World) email címén is: tollforgato.lapcsoport@gmail.com vagy tollforgato.irodalmi@gmail.com
A tárgyba kérem írják bele az elmondani kívánt alkotás szerzőjének nevét, és a Nap, Hold Csillagok címszót!
Jelentkezni nem kötelező, de megköszönjük!
Az est vendégei, érdeklődők, nézők, szerepelni vágyók szabadon-jöhetnek mehetnek közben, táncolhatnak, és rendelhetnek is a kávéházi termékekből. Nincs kötelező fogyasztás.
Minden kikapcsolódni és tanulni vágyót, érdeklődőt szeretettel várunk! Bízunk benne, hogy a régi kávéházi hangulatot sikerül kicsit újravarázsolnunk!
Házigazda: Dr. Bogoly József Ágoston irodalomtörténész
Háziasszony (fő szervező): (Lövey-/ Pécsi-) Varga Éva Tollforgató Irodalmi, Történeti, Ókor Történeti, Művészeti és Politikai Lap – Archivált Világ/Archived World Főszerkesztő - Laptulajdonos Kiadó

 

 

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.