Közösségi program portál
és helykereső

Mrożek: Emigránsok

Hozzáadás a Google naptáramhoz
a Terminál Workhouse és a Manna Produkció előadása

Szereplők: Géczi Zoltán, Molnár Gusztáv
Zene: Monori András
Jelmez: Kiss Julcsi
Díszlet: Cziegler Balázs
Fordító: Pászt Patrícia
Dramaturg: Gyulay Eszter
Asszisztens: Hodászi Ádám
Produkciós vezető: Gáspár Anna
Rendező: Mucsi Zoltán

Mrożek darabja nem itt és nem most játszódik.(?). Egy egészen más Európában született meg, mint amiben ma élünk, mégis, témája és az általa bemutatott problémák örök aktualitásukkal az elevenünkbe vágnak. Mi késztet egy embert arra, hogy elhagyja hazáját, legyen az értelmiségi vagy éppen kétkezi munkásember? Kitéphetők-e végérvényesen a gyökerek egy jobb élet reményében? Hogyan élhet le valaki egy életet idegenként?

Mucsi Zoltánnak ez az első színházi rendezése itthon. A színészi játék előtérbe helyezésével sokkal inkább magára az emberre koncentrál, a benne lezajló folyamatokat szeretné megérteni. A két, egymástól nagyon különböző szereplő vitája az önmegismerés folyamatát, vagy inkább annak lehetőségeit kutatja.
Az előadás szövegkönyvét Pászt Patrícia fordította újra, felfrissítve és közelebb hozva a ma emberéhez Mrożek szövegét.

„Van két ember, akiknek látszólag semmi köze nincs egymáshoz, kizárólag az a közös bennük, hogy valamelyik kelet-európai országból jönnek és valamelyik nyugat-európai országban ülnek ketten egy nyomorúságos kis albérletben. Mind a kettőnek voltak álmai, amelyeket idővel elvesztettek. És ezzel egy időben teljesen kicsúszott a lábuk alól a talaj.” – mondja Molnár Gusztáv, a darab egyik figurájának megformálója.

„A Terminál Workhouse egy frissen alakult társulat, akik alig egy éves működésük alatt több előadást is létrehoztak már. Hatalmas lendület van bennük. Ritkán látok ennyire határozott csapatot, ilyen szakmai háttérrel és elkötelezettséggel, ezért boldogan támogatom a kezdeményezéseiket. A Manna pontosan ezt a feladatot vállalta, hogy az ilyen felnövekvő csapatokat segíti az első lépésekben. Az Emigránsok új fordításban való színpadra állításába ennek mentén sikerült bevonni a Lengyel Intézetet és a Stúdió K-t.”
Gáspár Anna, a Manna Egyesület elnöke.

Az előadás a Budapesti Lengyel Intézet támogatásával jött létre, a Hofra Kft. engedélyével.

Támogatók: NKA, EMMI, Stúdió K

Fotók: Kállai-Tóth Anett
14188487 1254753627889298 3933818531170066464 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.