Közösségi program portál
és helykereső

Mit veszünk a szívünkre? – Avagy a szívbetegség lelki gyökerei

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Mindig megdöbbenve fogadjuk, ha valaki a környezetünkben egyik napról a másikra, hirtelen szívbetegség miatt kórházba kerül vagy akár el is halálozik. Ezek az emberek, akik szomszédaink, barátaink de akár saját családtagjaink is lehetnek, látszólag sokszor teljesen tünet- és panaszmentesek. A szívbetegségek mögött álló lehetséges biológiai kockázatok ismertek, mégis számos esetben krónikusan fennálló, lelki terhek vagy akár pszichiátriai betegségek húzodnak meg a háttérben.

Elkerülhetők-e a stresszoraink? Van kifejezetten a szívünkre ártalmas stressz? Hogyan ismerhetjük fel, és mit tehetünk,
ha depressziósak vagyunk, vagy ha az átlagosnál erősebben szorongunk? Mit jelent a vitális kimerültség? Jó-e, ha belenyugszunk abba, hogy „rosszalvók” vagyunk?

Szeptemberi Pszicho-Kávéházunkban a szívbetegségek pszichoszomatikus hátteréről gondolkodunk közösen, előadónk Dr. Rafael Beatrix klinikai szakpszichológus közreműködésével. Előadásában a pszichológiai rizikófaktorokról, valamint felismerésük és kezelésük lehetőségeiről lesz szó. Mindezt állandó kerekasztal-tagjaink társaságában fejti ki még részletesebben.

Kerekasztalunk tagjai:
Dr. Szilárdi Réka, valláskutató és szociálpszichológus
Mihalik Árpád, szociálpszichológus
Dr. Gellérfi Gergő, klasszika-filológus
Kakuszi Szilvia, klinikai szakpszichológus

Helyszín:
Hungi Vigadó, Szeged Stefánia 8.

Időpont:
2019.09.24. kedd 18:00

Jegyvásárlás: hamarosan

A rendezvény további támogatói:

Virágállomás
https://www.facebook.com/viragallomasdekoracio/

Libri
https://www.facebook.com/librikonyvesboltok/?fref=ts

Sugar&Candy
https://www.facebook.com/sugarandcandy.hu/?fref=ts

Papír és Játék Áruház a Szeged Nagyáruházban
https://www.facebook.com/cooppapir/?ref=br_rs
_______________________________________
Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a rendezvény helyszínén fényképek készülnek, amelyek ezt követően az esemény facebook oldalán lesznek megtekinthetőek. A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Pszicho-Kávéházunk különleges struktúrával és pezsgő hangulattal vár benneteket! Az estét minden alkalommal egy meghívott szaktekintély vitaindító előadásával nyitjuk, vendégeink a legaktuálisabb és legforróbb témákat hozzák el számotokra a pszichológia tudományterületéről. Ezt követően a különböző tudományterületek jeles képviselőiből álló állandó kerekasztalunk árnyalja tovább az előadás fő kérdéseit, rávilágítva a téma legizgalmasabb színfoltjaira. Benneteket is arra bátorítunk, hogy alakítsátok a beszélgetés menetét! A Mindset Pszicho-Kávéházban garantált a minden figyelmet lebilincselő, nívós és szakmai vita. Ezzel biztosítjuk számotokra az autentikus kávéházi hangulatot.

Továbbra is kíváncsi vagy, milyen egy Mindset Pszicho-Kávéház? Nézd meg kétperces bemutató videónkat: https://www.youtube.com/watch?v=GMM0Mxtftm8
_______________________________________
Mindset Pszichológia − A szaklap, ami téged olvas//

A Mindset a pszichológia tudományának egy innovatív platformja. Olyan online pszichológiai szaklap, amely közérthetőségével közelebb hozza a pszichológiát minden ember életéhez. A Mindset azonban jóval többet jelent érdekes cikkek halmazánál. A tudomány terjesztését zászlónkra tűzve ismeretterjesztő előadásokat szervezünk a pszichológia iránt érdeklődők számára. A lap fiatalos dinamikájának köszönhetően magas színvonalon tudunk izgalmas, újfajta tartalmakat közvetíteni a nagyközönség számára is.


69953581 1281152345396533 379657624154537984 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.