Közösségi program portál
és helykereső

Miles Davis: Birth of the Cool

Hozzáadás a Google naptáramhoz
MILES DAVIS: BIRTH OF THE COOL - A jazzlegenda portréja
színes, amerikai-angol zenés életrajzi dokumentumfilm, 115 perc, 2019. rendező: Stanley Nelson
A kultikus Sundance Filmfesztiválon debütált filmben eddig soha nem látott archív felvételekből és a barátokkal, alkotótársakkal folytatott, személyes hangulatú beszélgetésekből bomlik ki Miles Davis portréja, aki számára a művészet jelentett mindent. Olyan világhírű zenészek vallanak róla a filmben mint Herbie Hancock, Wayne Shorter, Ron Carter, Jimmy Cobb, Lee Konitz, Carlos Santana vagy Flea a The Red Hot Chili Peppersből.
Az amerikai szegregáció minden méltatlanságával szembeszállva Davis keményen küzdött azért, hogy valóra váltsa álmát és létrehozza a zenei kifejezésmód merőben új formáit. Davis társaival együtt szinte már tudományos módszerekkel dolgozott azon, hogy a zenei kísérletezés segítségével megújulhassanak a jazz líraiságának tónusai is. Munkájuk hatása a mai napig érezhető a zenei világban. Ahogy a film egyre jobban belemerül a múltbéli szerelmek, személyes kapcsolatok és függőségek forgatagába, úgy tisztul le a kép Miles Davis emberi tulajdonságairól is. Davis félelmet nem ismerve ragadja magával követőit, intellektuális érdeklődését pedig saját bizonytalanságai fokozzák a végletekig.
A három Emmy-díjjal is elismert rendező, Stanley Nelson epikus ívű életrajzi dokumentumfilmje segítségével eddig soha nem tapasztalt mélységben érthetjük meg az egyik legnagyobb modern amerikai művészt.

Jegyárak:
elővételben: 2.500,- Ft, az előadás napján: 2.900,- Ft.
Online jegyfoglalás és vásárlás: https://bit.ly/2lVPlLt

70222675 10156483086937304 6394464743280607232 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.