Közösségi program portál
és helykereső

Mérnöki szemléletű víztisztítás

Hozzáadás a Google naptáramhoz

Mi a tiszta víz jelentősége napjainkban? Milyen vízzel kapcsolatos érdekességeket tudunk? Mik a víz legfontosabb tulajdonságai? Milyen vízszennyező anyagokat ismerünk? Milyen az előfordulása és megoszlása a Földünkön? Hogyan lehet tisztítani az elhasznált vizeket? Milyen tisztítási technológiákat alkalmazhatunk?

Az első részben egy fél órás előadást hallgathatnak meg az érdeklődők, amely kitér a következő témákra: egészséges, tiszta, fogyasztható ivóvíz beszerzése és jelentősége az élőlények, különösen az ember számára. A víz halmazállapotai, hidrológiai ciklusa, szennyezéseinek típusai. Vízszennyező anyagok fajtái. Potenciális vízfogyasztás csökkentés és megoldási lehetőségek. A víz- és szennyvíztisztítási technológiák jelentősége és részletezése, azok fokozatainak, típusainak bemutatása.

A program második részében laborlátogatáson vehetnek részt az érdeklődők. A Környezet-, bio- és élelmiszermérnöki laboratóriumi látogatások során a víz- és szennyvíztisztításhoz kapcsolódó technológiai elemeket, laboratóriumi ülepítőket, fermentorokat, berendezéseket és reaktorokat tekinthetnek meg.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.