Közösségi program portál
és helykereső

Mary és Max

Hozzáadás a Google naptáramhoz
a Behtlen Téri Színház, a Manna Produkció és a Tünet Együttes közös előadása

Mary: Grisnik Petra
Max: Gőz István
A történetet Adam Elliot gyurmafilmje nyomán átdolgozta: Valcz Péter
Dramaturg: Zsigó Anna
Jelmez: Horányi Júlia
Hang: Rubik Ernő Zoltán
Díszlet: Valcz Gábor
Szakértő: Csonka Gábor
Produkciós menedzser: Huszár Sylvia
Produkciós vezető: Gáspár Anna
Rendezőasszisztens: Láng Zsuzsa
Mentor rendező: Jordán Tamás
Rendező: Valcz Péter

Kedves Néző!
Szeretnénk neked elmesélni egy elég szép történetet, ami kábé arról szól, hogy teljesen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen rondának vagy szerencsétlennek születtünk, hol élünk és mennyi pénzünk van, de mindannyiunknak szüksége van valakire, aki megért minket és törődik velünk.
Minden jót,
Mary és Max

Marynek (8) nincsenek barátai. Kaki színű anyajegye és iszákos anyja viszont van. Egy nap találomra felüti a telefonkönyvet és levelet ír Amerikába. A levél épp Maxet (44), egy zárkózott, különc, New York-i férfit talál meg, aki előbb pánikrohamot kap, majd végül válaszol…
Az üzenetváltások egyre gyakoribbakká válnak, és mindkettejük számára gyümölcsözőnek bizonyulnak. A gátlásos, ügyetlen Mary szorongása oldódását, az Asperger-szindrómában szenvedő, az emberi érzelmeket felismerni nem képes Max pedig kedélyállapota javulását várja a kapcsolattól. Az évek során ismerőseik, szeretteik kikopnak mellőlük, és életük még sivárabbá válik, de ők ketten sosem fordítanak hátat egymásnak, reszketve kémlelik a postaládát, s apránként rájönnek, hogy örök barátság szövődött közöttük.

Az előadás a Bethlen Téri Színház és a Manna Kulturális Egyesület közös projektje, a pályájuk elején járó rendezőket támogató Találkozások pályázat keretében jött létre, amelyre egy olyan kétszereplős darabbal pályázhattak a jelentkezők, amelyben a két választott színész közt legalább két generációnyi korkülönbség van. A rendező munkáját egy felkért, tapasztalt rendező mentorálja, így a produkciók létrejöttekor két-két rendező- és színészgeneráció is találkozik, és a tapasztalt kollégák segíthetik fiatal, pályakezdő társaikat.
Valcz Péter rendező mentora Jordán Tamás volt, Maryt a Junior Prima-díjas Grisnik Petra, Maxot pedig a Tünet Együttes kiválósága, Gőz István alakítja. A díszletet Valcz Gábor (Moszkva tér, Poligamy, Isteni műszak) tervezte, az előadás zenéjét Rubik Ernő Zoltán szerezte.

Támogatók: NKA, EMMI, Mosoly Otthon Alapítvány, Nestlé Hungária Kft., Autisták Országos Szövetsége

Fotók: Kállai-Tóth Anett
----------------------------------------------------------------------
A VI. THEALTER U21 plusz kisfesztivál programja.
----------------------------------------------------------------------
Sorvezető – a MASZK Egyesület beavató színházi nevelési programja.

12 éven felülieknek!
14542599 1279658965398764 9024613247246211235 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.