Közösségi program portál
és helykereső

Manipulatív szóképek - dr. Schirm Anita izgalmas ONLINE nyelvészeti előadása

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Hogyan fér meg egy ismeretterjesztő előadásban egymás mellett Hofi Géza, Petőfi Sándor és a Kiscsillag zenekar?
Dr. habil Schirm Anita nagyszerű ONLINE előadásából erre is fény derül: mindhárman manipulatív szóképeket alkalmaztak
Kitűnő felkészültségű szakemberrel és nagyon érdekes, humoros nyelvészeti előadással folytatódott a közelmúltban a Mentor(h)áló Pedagógiáról másképp c. sorozata Szegeden, a Somogyi-könyvtárban.
Dr. habil. Schirm Anita Junior Prima, Bonis Bona és Deme László-díjas nyelvész, a Szegedi Tudományegyetem Magyar Nyelvészeti Tanszékének habilitált adjunktusa most is nagy sikerű előadást tartott a Mentor(h)áló vendégeként. A jelenlévő 70 fős közönség nagy tapssal díjazta Anita sokszínű, reklámokkal, dalszövegekkel, videóbejátszásokkal tarkított előadását, melyből megtanulhattuk, hogy a metafora, a metonímia és a szinesztézia használata nem csupán az írók és a költők kiváltsága, hanem mindannyiunké. A laikus nyelvhasználók, a reklámszakemberek, a politikusok, a sajtó munkatársai előszeretettel élnek e szóképekkel. És nem azért, mert szépek, hanem azért mert tömörek, gazdaságosak, szemléletesek, segítik a megértést, illetve nagyon gyakran manipulatív erejük is van.
Dr. Schirm Anita mostani előadásában és a "Nyelvészet mindenkinek" c. YouTube-csatornáján (https://www.youtube.com/c/Nyelveszetmindenkinek) is arról igyekszik meggyőzni bennünket, hogy "a nyelvészet nem unalmas, idejétmúlt, elefántcsonttoronyba zárt tudomány, hanem egy izgalmas, logikus, számos érdekességet és humoros jelenséget rejtő terület.
Aki szereti és érti, netán tanítja a nyelvtant, annak azért ajánljuk az előadást, aki pedig utálja, mert nem érti, vagy fölöslegesnek tartja ezt a tantárgyat, annak pedig azért ajánlott, mert a sorozatokból, reklámokból, dalszövegekből származó példák neki is meg fogják mutatni, hogy a nyelvészet igenis izgalmas és érdekes terület".
Most ezt az igazán NAGYSZERŰ előadást ONLINE módon elérhetővé tesszük azok számára is, akik nem tudtak velünk lenni dr. habil. SCHIRM ANITA nyelvész, egyetemi oktató személyes jelenléttel megvalósult szegedi előadásán.
Az ONLINE előadás címe: Manipulatív szóképek
Előadónk: Dr. habil. Schirm Anita Junior Prima, Bonis Bona és Deme László-díjas nyelvész, a Szegedi Tudományegyetem Magyar Nyelvészeti Tanszékének habilitált adjunktusa
Az előadás ONLINE helyszíne: https://ihrk.streamtar.eu/mentorhalo
Az ONLINE előadás június 1-jén, szerdán 18.00 órától június 6-án, hétfőn 23.00 óráig tekinthető meg!
Jegyárak:
- normál jegy: 1.800,- Ft (egyedül nézem)
- családi jegy: 2.500,- Ft (többen nézzük)
- támogatói jegy: 5.000,- Ft (támogatom a sorozat életben maradását)
A jegyek az IH Rendezvényközpont jegyértékesítési rendszerében ONLINE vásárolhatók május 31-én, kedden 8.00 órától itt: https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/.../SCHIRMANITA220601
Hogyan tekinthetem meg az előadást?
- Vásárold meg a jegyed ITT: https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/.../SCHIRMANITA220601
(segítség: Kisokos online előadások jegyvásárlásához és megtekintéséhez: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/jegyvasarlasi-kisokos/)
- Kattints az előadás eléréséhez az IHRK Streamtár oldalra: https://ihrk.streamtar.eu/mentorhalo
FIGYELEM: az előadás csak a megadott idősávon belül érhető el!
- Tarts velünk ezen az izgalmas estén és tanulj Te is nagyszerű előadónktól a Mentor(h)áló legújabb előadásán
FIGYELEM: az előadás csak jegyvásárlás után tekinthető meg!
Szeretettel várunk minden érdeklődőt.
(FIGYELEM: ez az előadás dr. habil. Schirm Anita 2022. május 5-i előadásának felvétele, melyet a Szeged TV készített Szegeden, a Somogyi-könyvtárban!)
Az előadás ONLINE helyszíne: https://ihrk.streamtar.eu/mentorhalo
Az ONLINE előadás június 1-jén, szerdán 18.00 órától június 6-án, hétfőn 23.00 óráig tekinthető meg!
A jegyek az IH Rendezvényközpont jegyértékesítési rendszerében ONLINE vásárolhatók május 31-én, kedden 8.00 órától itt: https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/.../SCHIRMANITA220601
283919606 1038070200169869 5569424593388338753 nFeltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.