Közösségi program portál
és helykereső

Loving Vincent : exkluzív premier előtti vetítés

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A film előtt a Látóhatár c. hang-játékkal (előadja: Erlauer Balázs, hangmérnök: Préda-Kovács Zsolt, rendezte: Kállai Ákos - a hangjáték szövege Hermann Hesse: Klingsor utolsó nyara c. elbeszélése és Jacques Prévert: Vincent keserve c. verse nyomán készült), valamint a Ziggurat Project összművészeti társulat 'Vincent és Theo' című téradaptív mozgásszínházi előadásrészletével (alkotó előadók: Czakó Máté és Szilágyi Krisztián, rendezés: Bot Ádám).

1890. július 27-ének alkonyán egy ösztövér figura botladozott végig a francia Auvers álmos kis főutcáján. Nem volt nála semmi, kezét a hasához szorította. A friss lőtt sebből szivárgott a vér. Ő volt Vincent van Gogh, akit akkor még alig ismert valaki, mára viszont a világ talán leghíresebb festője lett. Tragikus haláláról régóta tudunk, de a mai napig nem tisztázott, hogyan és miért lőtték meg. A „Loving Vincent" ezt a történetet meséli el. Egyetlen festő személyét sem övezte annyi legenda, mint Vincent van Goghét. A rá ragasztott, rendkívül változatos címkék – mártír, élvhajhász szatír, őrült, zseni és semmirekellő csavargó – mögötti igazi Vincentet, bár elhomályosítják a mítoszok és az idő, a leveleiből ismerhetjük meg. Ő maga írta utolsó levelében: „Csak a képeinken keresztül szólhatunk.”
A szaván fogjuk, és hagyjuk, hogy a festményei beszéljék el Vincent van Gogh igaz történetét.

A Loving Vincent a világ első festett animációs filmje, amelyben minden egyes képkockát festőművészek készítettek, olajjal, vászonra, ahogy maga Vincent Van Gogh festette volna. A heroikus vállalkozás, a lengyel Dorota Kobiela filmje, Van Gogh világában játszódik. Megelevenednek a filmvásznon a Van Gogh képek helyszínei és a figurái is.

Belépő elővételben 2.200,- Ft, az előadás napján 2.500,- Ft
Jegyek válthatók a Belvárosi Moziban és a Ticketportal hálózatában (www.ticketportal.hu)

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.