Közösségi program portál
és helykereső

„...lélek vagyok, élni szeretnék!”

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Radnóti Miklós utolsó hónapjainak krónikája, Kőszegi Ábel Töredék című munkája, a Bori notesz és a költő más versei alapján
Elmondja: Tóth Péter Lóránt versvándor
Rendezte: Hajvert Ákos, Radnóti-díjas versmondó
Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi tanár, versvándor 2019. augusztus 31-én indult a szerbiai Borból (820 kilométert megtéve az erőltetett menet útján), hogy szeptember 24-én a Győr melletti Abdára, a költő halálának feltételezett helyszínére érkezzen. A megbékélésnek, a Radnóti által felmutatott humánum minden időben való tiszteletének és megőrzésének jegyében ez az egyedülálló vállalás három országot kötött össze: Szerbiát, Horvátországot és Magyarországot.
Tóth Péter Lóránt (Budapest, 1980) Radnóti- és Latinovits Zoltán-díjas versmondó. 2010 óta több tízezer anyaországi és határon túli magyarnak tolmácsolta József Attila, Arany János, Kányádi Sándor és Petőfi Sándor verseit Kassától Zágrábig, Beregszásztól Újvidékig, Csíkszeredától Budapestig, továbbá a Kárpát-medencén túl is: többek között Moszkvában, Szentpéterváron, Prágában, Párizsban, Szarajevóban és három alkalommal a kanadai magyar közösségekben is.
Az előadást követő beszélgetést Bene Zoltán író vezeti.
Belépőjegy elővételben 1000 Ft, helyszínen 1200 Ft, SZTE-diákigazolvánnyal 500 Ft

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.