Közösségi program portál
és helykereső

Legyél te is helyszínelő! - A szegedi CSI (kétállomásos program)

Hozzáadás a Google naptáramhoz

Két állomásos program! Kis csoportokban dolgozva humán minták segítségével derítünk fel egy bűntényt, szakszerű irányítással a molekuláris biológia és antropológia modern eszközeivel. Az egyes helyszíneken egymásra épülő ismeretekkel és feladatokkal fognak találkozni a résztvevők.

I .helyszín: SZTE-ÁOK Orvosi Biológia Intézet (Szeged, Somogyi u. 4.). 19 és 21 óra között a résztvevők rövid elméleti áttekintés után megismerkedhetnek a bűnügyi helyszíneken talált különböző nyomok (szövetmaradványok, DNS, ujjlenyomat, stb) begyűjtésének és kezelésének a módjával, betekintést kaphatnak a helyszínelés és a nyomozás természettudományos hátterébe. 

21.30-tól Újszegeden, az Embertani Tanszéken folytatódik a helyszínelők "munkája":  a helyszínen gyűjtött ujjlenyomatokat a laborprogram után itt gvizsgálhatják meg a résztvevők.  (SZTE TTIK Embertani Tanszék Aula 6726 Szeged, Közép fasor 52.)

Köpenyt (vagy fehér inget) és zseblámpát a résztvevőknek kell magukkal hozni. A programot 14 éven felülieknek ajánljuk, elsősorban 11.-12. osztályos diákok jelentkezését várjuk. A program az SZTE-ÁOK Orvosi Biológia Intézet és az SZTE-TTIK Embertani Tanszék közös rendezvénye. Mindkét programra itt kell regisztrálni. 

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.