Közösségi program portál
és helykereső

Láthatatlan Magyarország

Hozzáadás a Google naptáramhoz

Az új évben is folytatódik a Mentor(h)áló és a Somogyi-könyvtár közös szervezésében megvalósuló "Pedagógiáról másképp" című sorozatunk, ahol havonta 1 alkalommal tartalmas esti beszélgetéseket kínálunk!

Az új év első beszélgetésén vendégünk az ország egyik legismertebb és elismertebb esélyegyenlőségi szakembere, L. Ritók Nóra.

A beszélgetés időpontja: 2018. január 26. péntek 17.30-19.00
A beszélgetés címe: Láthatatlan Magyarország
A beszélgetés helyszíne: Somogyi-könyvtár 1. emeleti olvasóterme, Szeged, Dóm tér 1-4.

L. Ritók Nóra neve fogalom - pedagógiai és esélyteremtő munkásságát országos és nemzetközi elismertség övezi.
Január 26-án este mindannyian megtapasztalhatjuk azt az alázatot, elkötelezettséget, melynek birtokában Nóri és kollégái nap mint nap próbálnak segíteni a mélyszegénységben, a „nyomor szélén” élő gyerekek és családjaik kilátástalan helyzetén. Közben bepillantást nyerhetünk egy nemzetközileg jegyzett művészeti nevelési program mindennapjaiba is.

A közelmúltban megjelent "Láthatatlan Magyarország" c. könyvében is részletes képet rajzol arról, hogy gyermekek tízezrei élnek ma Magyarországon a 21. századi Európához méltatlan nyomorúságban - éhesen, gyógyszer nélkül, teljes és végleges kilátástalanságban.

L. Ritók Nóra a beszélgetés során elénk tárja ennek a legtöbbünk számára láthatatlan világnak a kegyetlen mindennapjait. Rávilágít, hogy az oktatási rendszer miért képtelen a sorsukra hatással lenni, és miért tehetetlen a szociális ellátórendszer a mélyszegénységgel szemben. Nem hallgatja el saját kudarcait és vívódásait sem, melyeket az általa létrehozott, a gyerekeket és környezetüket sikeresen segítő civil szervezet és művészeti iskola működtetésekor nap mint nap átél.

Kivételes alkalom egy kivételes Ember megismerésére.

A rendezvényen való részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Regisztráció ITT: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf6C3eB5cnplJfxoeRgOHiZGUbjCZbzyyNBrH6BIdRsmU86QQ/viewform

Szeretettel várunk minden érdeklődőt egy újabb színvonalas beszélgetésre, feltöltődésre!

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.