Közösségi program portál
és helykereső

KVTársulat/Trafó: Médeia - 29. Thealter Fesztivál

Hozzáadás a Google naptáramhoz
KVTÁRSULAT/TRAFÓ: MÉDEIA
Euripidész Médeia c. műve nyomán
Rakovszky Zsuzsa fordításának felhasználásával

Rendező: Czukor Balázs

THEALTER helyszín: Szegedi Nemzeti Színház Baletterem


Nők határhelyzetben
A KVTársulat először vállalkozott klasszikus mű feldolgozására; az ókori szöveg alapján egy kortárs előadást hozott létre, amely a nők kiszolgáltatottságáról és egy krízishelyzet megoldási lehetőségeiről szól , ma. Czukor Balázs rendezővel egy kerettörténetbe helyezték a drámát; Médeia története egy csoportterápia keretében, szerepjátékokon keresztül bomlik ki.
„ Ez a nagyívűen szellemes és apró részleteiben pontosan felépített produkció idehozza őt, Médeiát, úgy hogy közben kicsit el is téríti, hadd menjünk utána és találjunk rá”
(Stuber Andrea Naplója)

A KVT előadásainak fontos témája a nemi szerepekkel való játék, a hagyományos nemi szerepek lebontása; ennek az útkeresésnek is fontos állomása a Médeia, amelyben a darab összes szerepét 4 nő játssza.

„Egyszerre születik antik sorsdráma és kortársi tragikomédia ...a középpontban a...válaszért, megértésért, el és befogadásért esdeklő Médeiával…a kérdés tehát nem az, hogy ilyenek lennének a nők? – hanem az, hogy ilyenek lennénk mi? Hát ilyenek. Mert az igazi gyilkosság az, ha a saját őszinte érzelmeink kifejezését tiltjuk meg magunknak. És olyan szerencsénk van, hogy ezt 4 nő játssza nekünk…”
(Csatádi Gábor- Pótszékfoglaló)

Szereplők: Radnay Csilla, Spiegl Anna, Száger Zsuszanna, Urbanovits Krisztina
Látvány: Szabados Luca
Báb: Palya Gábor
Produkciós asszisztens: Cseh Adrienn

Külön köszönet: Karsai Györgynek
66921920 2056250234481409 2269899295496863744 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.