Közösségi program portál
és helykereső

Közösségben vagyunk! - Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát előadása

Hozzáadás a Google naptáramhoz

 

A Mentor(h)áló és az IH Rendezvényközpont nagysikerű Pedagógiai esték c. sorozatának legújabb vendége Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát úr!

Érték, kultúra, szellemi örökség - ezek a szavak jutnak az eszünkbe akkor, amikor Pannonhalmáról és az ott működő bencés főapátságról hallunk.

Egy olyan közösség, amelyik 1.000 éves gyökerekre tekinthet vissza.

Ritkán érkezik a Pedagógiai esték színpadára olyan köztiszteletben álló, népszerű egyházi személyiség, mint a pannonhalmi bencés főapátság vezetője, dr. Várszegi Asztrik főapát úr. Ritkán adatik meg számunkra az élmény, hogy olyan bölcs szellemi vezetővel találkozzunk, mint főapát úr.

Legyen Ön is részese e ritka pillanatnak, e felemelő estének!

A 2016-os Szent Márton-emlékév jelmondatául is választott „Közösségben vagyunk” című előadásában főapát úr a pannonhalmiak örökségéről, a bencés Regula közösségteremtő tanításáról fog beszélni - reményeink szerint a szegediek és környékbeliek legszélesebb rétegei számára.

A Regula a közösségben élő szerzetesek szabálykönyve, melyet Szent Benedek, a bencés rend alapítója - a szerzetes atyák tanításának és saját élettapasztalatainak felhasználásával - írt meg.

A tanulékony szív megőrzése, az engedelmesség, az egyszerű élet vágya és a tisztaság - csak néhány a Regula kulcsszavai közül.

A szeretet, nyitottság, elfogadás, párbeszéd, világos, tiszta keretek, közösségben végzett imádság, lelki épülést szolgáló olvasmányok és a munka adta örömök jelölik ki a pannonhalmi bencések mindennapjait.

Mai világunkban különösen nagy szükség van az olyan, hittel és szeretettel megtöltött pillanatokra, órákra, amilyenek ezen az estén várnak ránk.

 

A rendezvény weboldala.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.