Közösségi program portál
és helykereső

Kosztolányi Dezső Színház: Urbi et Orbi

Hozzáadás a Google naptáramhoz
verbálisan textuális oralitás
Pilinszky János azonos című darabját fokozatosan mellőzve

szereplők: Nagyabonyi Emese, Mészáros Gábor, Mikes Imre Elek, Mezei Kinga
jelmez: Mindenki abban alszik, amiben akar.
rendező: Urbán András

Cselekedeteink legmélyén mi magunk, a szabad én, a csodálatos szabadság.

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház előadása idén 10 éves, bemutatója 2007. május 29-én volt Szegeden a Régi Zsinagógában. A produkció azóta is műsoron van, a társulat egyik meghatározó munkája, amit az elmúlt évtizedben Magyarországon és Szerbiában is számos helyen és fesztiválon játszottak és több díjban is részesült.

„Négy fiatal ember beszél, mindig hárman egy ellen, erős helyzet, tökéletes jelenlét. Nem tudsz olyan távolra ülni, hogy ne két centire legyél tőlük. Pilinszky messze lehagyva, ez nagyon jót tesz. Béres Márta, Erdély Andrea, Mészáros Árpád, Mikes Imre Elek. Vad az egész. Szerbiából jöttek. Mégis, mintha volnának határok.”
Kukorelly Endre, poszt.com

„Urbán András rendezésének erénye, hogy miközben Pilinszky szövegét arra használja fel, hogy urbi et orbi közhírré adja a bűnről, a szenvedésről és a megtisztulási vágyról szóló színházi példabeszédét, (...) sikerül színészeit a szenvedélyes kérdezés pozíciójából az intenzív átélés extázisába emelni. (...) Kegyetlen, de mélyen emberi előadás. Élet-színház.”
Gerold László: Hűtlen hűség, Híd folyóirat, 2007. október

Fotók: Molnár Edvárd
17761185 1487395724625086 134830095176060902 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.