Közösségi program portál
és helykereső

Kormányos Ákos: Raktárépület – ôsbemutató

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A Szegedi Nemzeti Színház Kooperáló elnevezésû színházpedagógiai alkotóterének elôadása Játsszák: Aradi Fanni, Csíkos Szonja, Frajsták Raul, Kukovecz Ákos, Kunos Diána, Nagy Blanka, Sebesvári Eszter, Szentjóbi Tamás, Zsarnai Emese
Rendez: Kállai Ákos
„Az elmúlt években sokat foglalkoztam mûveimben a szexualitással és a testfelfogással, a különféle erôszakformákkal, amik megtalálhatóak a társadalmunkban. Ebben a nyertes drámámban is egy nemi erôszak lefolyását mutatom be különbözô szempontokból. A mûben „hallhatjuk” az áldozat és az elkövetôk gondolatait is, azt, hogy mi hangzik el a fejükben, miközben a szörnyûség megtörténik, illetve elkövetik. Talán különösnek tûnhet a témaválasztás, azonban jobban belegondolva talán mégsem az. Az irodalomnak és a mûvészeteknek általában feladata a mély emberi témák bemutatása, éppen ezért én is azokkal a dolgokkal foglalkozom, amelyekrôl egyébként nem merünk, vagy nem tudunk beszélni.” Kormányos Ákos (Szegedi Egyetemi Magazin)
Kormányos Ákos a Tisza mentén, Zentán született. Szegeden végezte pszichológia alapszakos és mesterszakos tanulmányait, jelenleg ugyanitt szabad bölcsészet alapszakos hallgató. Elsô verseskötete 2019 nyarán jelenik meg a Forum és a FISZ közös kiadásában. Az elmúlt években folyamatosan publikált különféle rangos folyóiratokban. 2018-ban elnyerte a Szegedi Tudományegyetem által meghirdetett drámapályázat Pályadíját.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.