Közösségi program portál
és helykereső

Könyv és kutatója – a Somogyi-könyvtár szabadegyeteme Hüllők, férgek vagy bogarak-e a székely írás rejtélyes írásjegyei?

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Előadó: Zsigri Gyula egyetemi docens (SZTE BTK Magyar Nyelvészeti Tanszék)
Zsigri Gyula 1989-ben végzett a József Attila Tudományegyetemen magyar–angol szakos középiskolai tanári és általános és alkalmazott nyelvészet szakon. 1989 óta oktat magyar nyelvészetet, főként hangtant, morfológiát, egyszerű és összetett mondatot, és szövegtant, valamint nyelvtudomány-történetet. Magyar és angol nyelvészet, illetve nyelvtörténet témakörben számos tanulmány és cikk szerzője, társszerzője.
A Somogyi-könyvtár Könyv és kutatója címmel a harmadik évét kezdte meg 2021-ben. Az előadásokon a könyvtárunk régi és ritka könyveivel, helyismereti dokumentumaival (levelezések, kéziratok stb.) találkozhatnak az érdeklődők, így megismerhetik állományunk kincseit. Az egyes dokumentumokról pedig egyetemi oktatók, professzorok tartanak előadást. A kutatási eredmények megismerése mellett a látogatóink megnézhetik a szóban forgó irodalomtörténeti ritkaságokat is.Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.