Közösségi program portál
és helykereső

Kónya Krisztina operaénekes és Zalánki Rita zongoraművész koncertje

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Szlávok + Opera
Műsor:
Dvorak: Cigánydalok
Chopin: Polonaise-Fantasie
Dvorak: Ruszalka - Ruszalka áriája
Chopin: Mazurkák
Csajkovszkij: Anyegin - Tatjana levele
Lehár: A víg özvegy - Vilja dal
Műsorközlő: Pál Tamás Liszt Ferenc-díjas karmester, Kiváló Művész
Kónya Krisztina 2002-ben szerzett énekművész,- tanár diplomát. Még ebben az évben a Szegedi Nemzeti Színház énekkarába szerződött. 2006-ban és 2007-ben énekkari Nívódíjat kapott, 2008 óta a színház magánénekese. 2008-ban Szegeden elnyerte Az évad ifjú énekese díjat, 2009-ben Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat kapott. 2010-ben színházában átvehette az évad legjobb operaénekesnőjének járó Dömötör-díjat, 2011-ben és 2014-ben a Szegedi Operabarátok Az évad operaénekese díjjal tüntették ki. Repertoárja elsősorban romantikus operák szoprán főszerepeiből és operett primadonna szerepekből áll melyekkel rendszeresen vendègszerepel különböző hazai és külföldi színpadokon egyaránt.
Zalánki Rita az egri zeneiskolában kezdte tanulmányait Birta Ágnes növendékeként. 2000- ben és 2001-ben szerzi első két diplomáját Miskolcon, mint zongoratanár és korrepetitor.
Tanárai: Papp Gábor, Kiss Zsuzsa és Kádas Claudia zongora szakon, valamint Varasdy Emilia a korrepetitor szakon. 2004-ben a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott korrepetitor szakon. Tanárai: Varasdy Emilia és Pál Tamás. A Zeneművészeti Egyetem a diploma után szerződteti, Marton Éva asszisztense lett az ének tanszakon. 2008-tól a Szegedi Operatársulat korrepetitora.
A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.