Közösségi program portál
és helykereső

Kontor Tamás koncertje

Hozzáadás a Google naptáramhoz

Kontor Tamás a népszerű Megasztár sorozatának ígéretes tehetségeként lépett ki a nagyközönség elé, bár a színpad egyáltalán nem volt számára ismeretlen. Az énekes 1977-ben született Miskolcon, ahol kellő alapokat kapott a későbbi zenei pályához.

Először hegedülni majd később pedig zongorázni tanult a helyi zeneiskolában. Az első gitárórákat már Budapest vette. A komolyabb zenélgetés azonban a Képzőművészeti Egyetemen kezdődött. A Lelkes Állatok alapításakor basszusgitár híján Tomi lett a zenekar alapja. Három év alatt két albumuk jelent meg szerzői kiadásban. A dalok funk-rock-fusion stílusban íródtak. Ezzel egy időben rendszeresen zenélt már különböző helyeken az Indián Joe Blues Band-del. Az egyik ilyen koncerten találkozott először Szabó Leslievel, akivel aztán később együtt is zenélt.

1999-től egy hangszerboltban dolgozott, ahol mindent elsajátíthatott a gitárkészítésről, a hangosításról és a stúdiótechnikáról. A zenélés ez idő alatt sem maradt ki Tomi életéből, mert ekkor dolgozta ki a country dalokból álló egy szál gitáros szólóműsorát, amivel aztán gyakorlatilag a Megasztárba való bekerüléséig fellépett számos budapesti és vidéki pub - ban.

2000 őszétől a Lucky Boys Shuffle Band beugró gitárosa volt, ahol először szagolhatott bele a jazz világába.

Az egyik fellépésen Szabó Leslie magával hozta a Roy és Ádám énekesét, akivel Kontor Tamás hamar megtalálta a közös hangot és egy közös éneklés erejéig közösen is színpadra álltak. 2002-től a zenekar basszusgitárosa lett.

2005-ben részt vett a Megasztárba 3. szériájában. A döntőbe sajnos nem jutott be, de felfigyeltek rekedtes hangjára, és előadás módjára, ami csak jó irányba befolyásolta Kontor Tamás pályáját, hiszen 2006 decemberében a Tom-Tom Records - nál megjelent első lemeze Rengeteg év címmel, amely csak olyan szerzeményeket tartalmaz, amelyek száz százalékosan tükrözik ki is Kontor Tamás valójában.

2006 és 2009 között KGB (Kontor Tamás, Ganxtsa Zolee, Big Daddy Laca) trió tagja volt.

Manapság gitárjával szóló zenészként járja az országot.                     

      

A rendezvény weboldala.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.