Közösségi program portál
és helykereső

Konfuciusz Teaház - A kínai randevú - Kelet bölcsessége és harcművészete a szívünkben

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A Konfuciusz Teaház áprilisi vendége Baló Júlia televíziós műsorvezető, szerkesztő-riporter.

„...Szinte születésemtől kezdve az életem a médiához, a filmhez, a színházhoz kötődik. Már egyetemista koromban olyan világsztárok közelségébe kerültem (munkám révén), akikkel magyar újságírók, riporterek soha. Sőt, külföldiek is csak kevesen…
Interjú-köteteim, televíziós sorozataim – többek között –: „Interjúk világsztárokkal”, „Sztárportrék”, „Hollywoodi Interjúk” rögzítik ezeket a találkozásokat. ..."

„A kínai kultúrához 13 évvel ezelőttig az égvilágon semmi sem kötött…
A televíziót az egyik napról a másikra - különböző okok miatt – otthagytam.
Elkezdtem a taiji –t , s annak révén megismertem a kínai harcművészet legnagyobb, leghíresebb csillagait.
Új, ellentmondásos világ kapuja tárult ki előttem, távol tartva a „szakítás” fájdalmát, mindazt, ami a korábbi életemet jelentette. ..."

„...És mégis: minél inkább elmélyülök ebben, a miénktől teljesen eltérő-, számomra merőben új kultúrában, annál inkább rájövök: én mégiscsak ugyanazt teszem, mint a korábbi évtizedekben, csak a szereplők, a körülmények változtak. Mindenesetre életem ezen szakaszában tanultam a legtöbbet a világról, az érzelmekről, a gondolkodásmód lehetőségeiről, önmagamról. …"

„...Amikor a legutóbbi, Tigrismester című könyvem bemutatóján a riporter megkérdezte a jelenlévő címszereplő Shi Xing Hong-ot , hogy miként határozná meg a hozzám fűződő viszonyát, a mester kis csönd után, így válaszolt:
„Nos, rólam sokan akartak könyvet írni… Amerikából is többen felkerestek… Én egyetlen embernek, Júliának mondtam igent. ...”
(Baló Júlia)
12322888 1043138249065808 862394647440779961 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.