Közösségi program portál
és helykereső

KMTG Tehetséggondozó és tehetségkutató projekt

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Az Íróakadémiáról:

A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG) célja az anyaországi és határon túli magyar tehetségek felkutatása és szakmai kiteljesedésük elősegítése. Küldetésünk, hogy a fiatal kortárs művészet teljesítményeit ne csak Budapest és a nagyobb magyarországi városok, hanem minél több magyarlakta település közönsége megismerje.
A KMTG első nagyszabású tehetségkutató és tehetséggondozó projektje Rejtő Jenő Előretolt Helyőrség című kultkönyvének nevét viseli, melynek költő-hőse, Troppauer Hümér öklével küzdött az irodalomért.
Az elméleti és gyakorlati oktatás mellett az Íróakadémia hallgatóit fölkészítjük az irodalmi életre. Közönségtalálkozókat, irodalmi produkciókat, médiafellépéseket szervezünk, ahol az oktatók, a mentorok és a pályakezdők együtt jelennek meg, így a fiatal alkotók tanáraik közreműködésével tökéletesíthetik előadói képességüket, miközben műveiket a nagyközönség elé tárják.

********************************************************************************

Az Irodalmi Karaván Szegeden:
2017. március 24, 17.00, Nyugi Kert (6722 Szeged, Vitéz u. 28.)

Az Irodalmi Karaván résztvevői:

Ármos Lóránd (mentor)
1980-ban született Nagykárolyban. Rózsahús című első verseskötete 2005-ben jelent meg az Erdélyi Híradó Kiadó gondozásában, melyért Méhes György-debütdíjban részesült. Apám a Holdig című verseskötete 2010-ben jelent meg az Erdélyi Híradó Kiadó és a Ráció Kiadó közös kiadásában. A kilternani ősz című, harmadik verseskötete 2016 novemberében jelent meg, az Erdélyi Híradó Kiadó és a Fiatal Írók Szövetsége közös kiadásában.

Bék Timur (pályakezdő)
1997-ben született Komlón, a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban eltöltött négy remek év után Szegedre költözött. Jelenleg ott él és tanul, hogy később magyart taníthasson, középiskolás fokon. Három éve ír verseket.

Demeter Andrea (oktató)
1976-ban született Jászberényben. Produkciós vezető, kulturális rendezvényszervező, audio-narrátor. Oktatói szakterülete: művészeti menedzsment, önálló produkciók létrehozása, kulturális rendezvényszervezés.

Erdős István (mentor)
1977-ben született Salgótarjánban, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen diplomázott. Már diákévei alatt is foglalkozott írással, egyetemista korában jelentek meg versei először egy antológiában (Igen/Nem antológia). Ezután rajzfilmgyártással foglalkozott, majd 2011-ben megjelent az Aprótörpe indiánok, 2012-ben a folytatása, A vándor varázsló, majd 2013-ban a Rajkó című ifjúsági regénye.

Hernádi Anna Borbála (pályakezdő)
1997-ben született Budapesten, jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karának elsőéves hallgatója. Középiskolai éveit az irodalomnak szentelte, jelenleg andragógiát tanul.

Pejin Lea (pályakezdő)
1996-ban született Zentán, Szerbiában. Rádiózás és diákszínjátszás mellett, az irodalommal középiskolában került komoly kapcsolatba. A Zentán megrendezésre kerülő Énekelt Versek Fesztiválján több alkalommal is részt vett és dobogós helyezést ért el. Versek megzenésítésén kívül saját dalokat is ír, játszik gitáron, fuvolán és zongorán. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem szociológia szakán tanul.
17310341 472707279519672 7026906237483619848 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.