Közösségi program portál
és helykereső

Képzelt Város / Kamper / Lajka / hendrigz ★ Boureque Fest vol.04

Hozzáadás a Google naptáramhoz
WEMSICAL SERBIA PRESENTS:

Boureque Fest vol.04

16:00 | Kapunyitás
21:00 | Jegyszedés kezdete
22:00 | Kamper (RS)
23:00 | Képzelt Város
00:30 | Lajka

after: hendrigz (RS)

“A burek vagy börek vékony, rétestésztához hasonló (filo vagy yufka), vékonyra húzott-nyújtott tésztából és általában valamilyen sós (túró, hús, zöldséges, ritkábban édes) töltelékkel készült péksütemény. Feltehetőleg az Oszmán Birodalom korai korszakából, Anatóliai tartományáról származik, majd az oszmán konyha egyik alapkövévé vált. Az egykori Oszmán Birodalomhoz tartozó országokban ma is népszerű, főleg Észak-Afrikában és a Balkánon.”

(forrás: http://goo.gl/vF0Y4j)

Miért Boureque?

Mert a burek épp olyan zsíros, tömény és súlyos, mint ezek a zenék. Indokolatlan pofázás helyett andalító dalomokkal és zúzással kínál három post-rock/experimental formáció. És ne feledkezzünk meg az afterról sem, ahol igazán különleges zenei csemegékre számíthatunk ezúttal (is).

Miért Boureque Fest?

Egyestés fesztiválunk negyedik epizódja azon koncertsorozatnak, mely meghatározhatatlan rendszerességgel és időközökkel kerül megrendezésre. Számos stoner / post-rock / sludge / psychedelic / experimental / egyéb jellegű szaftos underground & DIY bandát kíván bemutatni a burek-kedvelő embereknek.

★ Lajka ★

Lajka: egy szovjet műhold fedélzetén az első élőlény, amely földkörüli pályára állt. Egy szovjet űrkutya. Nem! A Lajka egy szegedi, formabontó zenekar. Saját meghatározásuk alapján az experimental-noise-synth-waltz stílust művelik.

https://www.youtube.com/watch?v=Rx6aefDEQK4&t=1099s

★ ★ Képzelt Város ★ ★

A Képzelt Város koncertjein az erőteljes, sodró, helyenként komor hangvételű dalok a felemelő hangulatokkal váltakoznak. A 2005-ben alakult post-rock zenekar 2009-ben jelentette meg első nagylemezét, Mit nekem címmel, amelyet azóta három új korong is követett: a Hélium (2012) és az űrhajós házaspár tragédiáját feldolgozó Anatolij (2013), melyhez mintegy mellékbolygóként kapcsolódik a zenekar első akusztikus kislemeze, az IO. A zenekar legfrissebb lemeze 2016 tavaszán érkezett Köd címmel, az új korong változásokat is hozott magával: a csapat Barta Gyöngyi és Kocsis Szilveszter nélkül folytatja, basszusgitáron ezentúl az eddig gitáros Győrffy Máté játszik, a csellónál pedig egy új tagot, Bos Michaela Lillát köszönthetünk. A zenekar így megújult hangzásvilággal és friss energiákkal, már új dalokon dolgozva vágott neki a 2017-es évnek. Két év után újra Szegeden!

https://kepzeltvaros.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/user/kvaros

★ ★ ★ Kamper (RS) ★ ★ ★

Alapjáraton egy instrumentális trió Újvidékről, ahol a dob, a gitár és a basszusgitár mesélnek szebbnél szebb történeteket. A pénteki koncertjük különlegesnek számít, hiszen egy kedves barátjukkal érkeznek, aki gitár- és billentyű játékával színesíti majd műsorukat. A továbbiakat látnotok kell...

https://soundcloud.com/user-950319698

AFTER:

★ ★ ★ ★ hendrigz (RS) ★ ★ ★ ★

#experimental #psyrock #oriental #etno #krautrock #surfrock

https://www.mixcloud.com/hendrigz/

★VISUAL by Black Hole Design ★

p.s. Burekot egyél, de BUREKET semmiképp! Köszi!

★ Belépő ★

A koncertek ideje alatt: 1000 Ft
A koncertek után: 500 Ft

SZÓLTÁL MÁR A HAVEROKNAK? > > >

#boureqeufestvol04 #wemsicalserbia #grandcafévárkert
18922687 1717940315173091 6469349633571854553 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.