Közösségi program portál
és helykereső

Kepes András "szikrázó mondatokkal" tér vissza a Mentor(h)álóba!

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Az előadás 2020.05.18. helyett 2020.11.17-én kerül megrendezésre.
A már megvásárolt jegyek automatikusan érvényesek az új időpontban. Amennyiben az új időpont nem megfelelő lehetőséget biztosítunk a jegyek visszaváltására.

Kepes András író, újságíró, televíziós műsorkészítő, egyetemi tanár a Mentor(h)áló Pedagógiai esték idei nagy visszatérője!
Májusi előadásában a szavak hatalmáról mesél - teltházra számítunk, ne késlekedjetek a jegyek beszerzésével!

Az előadás időpontja: 2020. november 17. kedd 18.00
Az előadás címe: Szikrázó mondatok
Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

A szavaknak hatalmuk van; tudat alatt irányítanak bennünket.
Vannak mondatok, amelyek beégnek az emlékezetünkbe, és meghatározzák gondolkodásunkat, értékrendünket.
Vannak köztük felemelő, inspiráló és mérgező szavak, származhatnak szülőktől, tanároktól, barátoktól, sőt ellenségektől is.
Kepes András ezen az estén azokról az emlékezetes mondatokról mesél, amelyek fontosak voltak számára életének egy-egy szakaszában, és amelyekre mások is ráismerhetnek, másoknak is tanulságosak lehetnek.

Kepes András 2017 februárjában már vendégünk volt a Mentor(h)álóban - akkor teltházas előadást tartott Világkép című előadásával. Most is hatalmas érdeklődésre számítunk - érdemes az időpontot máris rögzíteni, január 21-én reggel pedig az elsők között beszerezni a jegyeket. Ne bízzátok a véletlenre, mert lemaradtok!

Kepes András író, újságíró, televíziós műsorkészítő, egyetemi tanár három nyelven, Budapesten, Bejrútban, illetve Buenos Airesben végezte általános és középiskolai tanulmányait.
Első cikkei 17 éves korában jelentek meg, majd 1973-tól dolgozott a Magyar Rádiónál, ahol olyan népszerű műsorokat indított el, mint a Gondolatjel című kulturális magazin vagy a Láttuk, hallottuk című művészetkritikai sorozat. 1980-ban lett a Magyar Televízió munkatársa, ahol olyan műsorok házigazdája volt, mint az Apropó, a Desszert, a Kepes vagy az Oázis. Az ezredfordulót követő években az RTL Klubnál dolgozott, a nevéhez fűződik például a Könyv-jelző és a Világfalu című műsorok elindítása, 2008-ban pedig Különös történetek című dokumentumfilm-sorozatával tért vissza egy évre a Magyar Televízióba.
Ma már inkább íróként aratja sikereit. Könyveket a nyolcvanas évek közepétől publikál, első művei főként rádiós és televíziós riportútjaira, illetve beszélgetéseire épültek. A Szerencsés útjaim után a Kepes Krónikából és a Könyv-jelzőből is több kötet született. Első regénye, a Matt a férfiaknak! 2008-ban jelent meg, amit 2011-ben a Tövispuszta követett, Világkép című könyve útjait és személyes élményeit mutatja be. Új regénye, az Istenek és emberek idén jelenik meg, a leírás szerint az olvasók a Tövispuszta és a Világkép drámai folytatására számíthatnak, mely azt mutatja be, hogyan rontja meg a hatalom hajszolása és a kapzsiság az emberi kapcsolatokat.
Munkásságát számos díjjal és kitüntetéssel ismerték el: elnyerte többek között a Táncsics Mihály-díjat (1991), a Pulitzer-emlékdíjat (1994), a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjét (1998) és a Prima-díjat (2011). Világkép című, szubjektív esszé-regényét 2016-ban a szakmai zsűri az év tíz legjobb könyve közé választotta és 2017-ben elnyerte a Libri Irodalmi Közönségdíjat.

AZ ELŐADÁSRA MINDEN JEGY ELKELT!!!
See MoreCauses
88228467 2998616113503165 3031475096762974208 oFeltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.