Közösségi program portál
és helykereső

Kele Fodor Ákos: A szív vége

Hozzáadás a Google naptáramhoz
KELE FODOR ÁKOS A SZÍV VÉGE CÍMŰ KÖTETÉNEK BEMUTATÓJA

A szerzővel Kelemen Zoltán beszélget. Aki a keserédesre hangolt csellót megszólaltatja: Ábrahám Máté.

A SZÍV VÉGE
„Rég elfeledett, gazdag és lenyűgöző motívumvilág elevenedik meg a könyv lapjain, még alámerülni is gyönyörűség a hol borzongató – éppen ezért felnőtteknek szóló –, hol pedig szépségével ámulatba ejtő történetekben. Aki sorrendben olvassa e meséket, így járva be a bennük lassan kibomló világot, olyan archaikus közegbe kerül, amely nem csak a Kárpát-medencei cigányság hiedelemvilágát tükrözi, hanem azt a mitikus-mágikus gondolkodásmódot, amely valaha minden ember sajátja volt. Időutazás, mágia, szépség és életerő – minden együtt van A szív végében.” (Boldizsár Ildikó)

KELE FODOR ÁKOS
Költő, intermediális író, drámaíró, a Tea Kiadó főszerkesztője. 2008-tól az Erdélyi Vándorszínház színműírója. Könyvei: Textolátria (versek; Gérecz Attila-díj, 2011), Echolália (multimédia, 2016), A szív vége – cigány újmesék (2018).

KELEMEN ZOLTÁN
1969-ben született Dombóváron. A SZTE BTK Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszékének vezetője. Legutóbbi könyve Emlék a kertről címmel jelent meg, tanulmányokat, esszéket tartalmaz.

ÁBRAHÁM MÁTÉ
Korán megfertőzte a zene szeretete. Zenéjében egyaránt kifejezésre jutnak az otthonhoz való kötődés és a szabadság hangjai.

Plakátterv: Vajda Gábor

A programot a József Attila Kör támogatja.
A belépés ingyenes.
64359867 10155972874326504 6170865185322958848 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.