Közösségi program portál
és helykereső

Kaposvári Egyetem IV. évf.: Rómeó és Júlia

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar Színházi Intézete IV. évfolyamának előadása.

Hiszünk még a szerelemben? Úgy értem, hiszünk-e még a mindent elsöprő, az identitást, a megkövesedett dogmákat, az előítéleteket, a félelmet és talán még a józan észt is felülíró szerelemben? Hiszünk még abban, hogy két ember egyesülhet? És ha igen, akkor hisszük-e, hogy ez az egység lehet maga világmindenség?
Történet a megmagyarázhatatlan gyűlöletről, melynek csak egy megmagyarázhatatlan szerelem vethet véget.

A világirodalom leghíresebb szerelmi történetét a Kaposvári Egyetem jelenleg negyedéves színművészhallgatói adják elő. A vizsgaelőadásban mindenki Rómeó és mindenki Júlia. Közösen próbálják megérteni és megtalálni a szerelmet. „Ég és föld lett benned eggyé” – mondja Lőrinc barát Rómeónak. Ebből az állításból próbálták megfogalmazni a színinövendékek, hogy mi az a titok, amitől az ember földöntúlinak érzi magát a szerelemben, és miért kell hinnünk, hogy a halál így legyőzhető.
A közös gondolkodást meghatározta a szövegközpontúság, a helyszínfüggetlenség… és a Beatles.

szereplők: Benedek Dániel, Dér Mária, Dunai Csenge, Helvaci Ersan Dávid, Herczegh Péter, Horváth Julianna, Kónya Renáta, Mészáros Martin, Nagy Balázs, Nagy Márk, Szabó Nikolett, Szép Domán, Ticz András, Varga Bori
zenei vezető: Kovács Adrián
rendező: Ifj. Vidnyánszky Attila, Vecsei H. Miklós
osztályvezető tanár: Uray Péter

Az előadást követően az osztály rockzenekara Rhapsody Selection címmel koncertet ad többek között a Little Shop Of Horrors c. musical egy részletével, valamint Eric Clapton, Hugh Laurie, Lady Gaga, a Kylie Minogue - Nick Cave duó és Tom Waits dalaival.

Fotók: Puszt Zsófia
----------------------------------------------------------------------
A VII. THEALTER U21 plusz kisfesztivál programja.
17854660 1485530684811590 7476729492488595878 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.