Közösségi program portál
és helykereső

Kamakiri Dance Company: Inverz / Sáskajárás

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A szegedi Kamakiri Dance Companyt Vörös Balázs alapította, aki független alkotóként és kortárstánc-oktatóként szerzett nevet magának. 2012-ben indította szegedi képzését, aminek fő célja, hogy egy olyan kreatív, technikailag egységes közeget teremtsen, amiben a táncosok folyamatosan fejlődhetnek, és teret kap saját mozgásrendszerük fejlesztése, valamint személyiségük kibontásának lehetősége a táncban. Ebből a csoportból született meg 2015-ben a Kamakiri Dance Company, aminek tagjai olyan pályakezdő táncosok, ifjú tehetségek, akik művészi törekvéseiket együtt álmodják színpadra.
Munkáikban nagy teret kap a fizikalitás, a kontakttechnika, a lendület kihasználása és a különböző kultúrák mozgásvilágának tanulmányozása. Zeneiségük egyedi, ritmikailag izgalmas kísérletekre épül. Témáik sokszor filozofikus jellegűek, az alkotó az embert és világát, környezetével való kapcsolatát szubjektív meglátások alapján mutatja be.
Dupla estjükön két új előadásukat, az Inverz és a Sáskajárás című produkciókat láthatjuk.

INVERZ
Előadók: Keresztes Tímea, Lebák Adrienn, Német Klaudia, Pintér Roland,
Pócsa Petra, Szabó Nelli
Zenei vágó: Opavszki Máté
Koreográfus: Vörös Balázs

Az Inverz tanulmány a tér pontjainak tükrözéséről és annak negatív ellentéteiről a tér és a zene dimenzióiban. A táncosok a teret egytől hat pontig bontják, miközben a fényt, a zenét és a mozgás irányait hívják segítségül egymás párhuzamos és negatív visszatükrözéséhez.


SÁSKAJÁRÁS
Előadók: Banga Kata Jozefina, Keresztes Tímea, Lebák Adrienn,
Német Klaudia, Pintér Roland, Pócsa Petra, Szabó Nelli
Zenei vágó: Opavszki Máté
Koreográfus: Vörös Balázs

A Sáskajárásban a táncosok a világ különböző kultúráinak tradicionális extázisba esési folyamatait mutatják be a kortárstánc mozgásvilágába csomagolva. Erősen törzsi lüktetésű energiákat mozgatnak meg, megmutatva ezzel a múlt kultúráinak értékeit, tisztaságát, illetve törekvését az isteneikkel való kapcsolatteremtésre. Végül görbe tükröt tartanak a mai társadalom céltalan élvhajhászata elé.

Fotó: Albert Péter

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.