IV. Juhász Gyula Bál
Kezdés időpontja:
2019.11.12. kedd 19:00
Facebook esemény:
https://facebook.com/events/702821283531651
Tisztelt Vendégeink, kedves Hallgatótársaink!
Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Juhász Gyula Bál, ami minden régi, új illetve jelenleg is a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon oktató tanárnak és diáknak egyaránt kulturált szórakozási lehetőséget biztosít.
Felejthetetlen estével, csodás díszítéssel és értékes ajándékokkal várjuk minden kedves vendégünket!
Időpontja: 2019. november 12. (kedd)
Helyszíne: József Attila Tanulmányi és Információs Központ (6722 Szeged, Ady tér 10.)
★A BÁL PROGRAMJA:
18:30 - Kapunyitás vacsorajegyeseknek
19:00 - Vacsora
21:00 - Kapunyitás sétálójegyeseknek
21:30 - Megnyitó
(Nyitótánc, Dr. Döbör András, a JGYPK Dékánjának nyitóbeszéde, Sutus Valentin, a JGYPK HÖK Elnökének nyitóbeszéde)
22:00 - Zsomboys
23:00 - Sztárvendég
00:00 - Bálkirálynő és Bálkirály választás, Tombolahúzás
01:00 - Zsomboys
11.13. (szerda) - DÉKÁNI SZÜNET
_________________________________________
★JEGYEK:
• Early Bird( Csak limitált darabszámban):
○ JUGYU-s sétálós: 2000 Ft (200 db)
(csak JUGYU kártyával érvényes)
○ SZTE-s sétálós jegy: 2500 Ft (50 db)
(csak érvényes SZTE-s diákigazolvánnyal)
○ Külsős sétálós jegy: 2700 Ft (50 db)
○ Vacsorás jegy: 4000 Ft (150 db)
• Teljes árú:
○ JUGYU-s sétálós: 2500 Ft (csak JUGYU kártyával érvényes)
○ SZTE-s sétálós jegy: 3000 Ft (csak érvényes SZTE-s diákigazolvánnyal)
○ Külsős sétálós jegy: 3200 Ft
○ Vacsorás jegy: 4500 Ft
★JEGYEK KAPHATÓAK:
- JGYPK Jegyzetbolt (Boldogasszony sgt. 6)
- JGYPK AJÁNDÉKBOLT (Hattyas sor 10. - JUGYU KLUB)
★Menük:
○ „A” menü
Meleg ételek:
- Roston pulykamell „Dübarry” módra csőbensült karfiollal
- Spárgával és fetával töltött csirkemell filé bacon köntösben
sajtmártással
Köretek:
- Petrezselymes burgonya
- Tavaszi párolt rizs
Salátadísz:
- Saláta, Csemegeuborka, Káposztasaláta
Desszert:
- Tiramisu szelet
○ „B” menü
Meleg ételek:
- Pikáns fűszeres sertéscombragu pirított zöldségekkel
- Óvári sertésborda / roston sertésborda, hagyma, gomba,
sonka, sajt /
Köretek:
- Petrezselymes burgonya
- Tavaszi párolt rizs
Salátadísz:
- Saláta, Csemegeuborka, Káposztasaláta
Desszert:
- Tiramisu szelet
„C” menü
Meleg ételek:
- Párolt brokkoli, besamell mártással, sajttal csőben sütve,
pirított mandulával
- Spenótos lasagne, kapor mártással
- Tejszínes zöldborsópüré
Salátadísz:
- Saláta, Csemegeuborka, Káposztasaláta
Desszert:
- Tiramisu szelet
_________________________________________
Íme egy kis báli etikett :)
●Érkezés●
Minden alkalomra, így különösen a bálokra pontosan illik érkezni. Érdemes ügyelni a gépkocsiból való kiszállásra, ahol a férfi az autót hátulról megkerülve segítse ki a hölgyet. A bejáratnál a férfi lépjen be először, mutassa be a jegyeket, a ruhatárnál segítsen partnerének a kabát levételénél. A hölgyek váltócipőit illik megfelelő textiltáskában szállítani, és a ruhatár helyett a mosdóban átvenni.
●Ismerkedés●
Bármely asztalhoz érve (legyen az sajátunk, vagy később a felkérni kívánt hölgyé) illik bemutatkozni. A bál kiváló helyszíne a kapcsolatépítésnek. Ha valakivel szívesen megismerkednénk, de nincs ismerősünk, aki bemutathatna neki, a bál főszervezői, házigazdája segíthetnek ebben. Legyünk udvariasak, ne zavarjunk senkit vacsora vagy társalgás közben, és ne tartsuk fel hosszasan.
●Tánc●
A jó bor táncba visz, a férfiaknak meg kell, hogy táncoltassanak minden asztaluknál ülő hölgyet. Egy másik asztalhoz lépve kis meghajlással előbb el kell kérni partnerétől a hölgyet. Ha egy nő visszautasítja a felkérést, utána még egy ideig (minimálisan a zeneszám végéig) nem mondhat igent másnak sem. Ugyanakkor a férfi is már csupán másik asztaltól kérhet fel hölgyet. Tánc közben nincs lekérés, és maximum két számot illik táncolni. A tánc befejezését a nő kezdeményezi, a férfi megköszöni a táncot.
●Hangulat●
Urak számára helyénvaló a bókolás, a hölgyek pedig fogadják és köszönjék meg a kedves gesztust. Visszatetsző lehet, és a protokoll szerint is felesleges a szabadkozás, álszerénység. Viselkedésünk legyen fesztelen, könnyed. A bálon a bor fontos szerepet tölt be, az este szóljon a kóstolásról, jókedvről, táncról - de persze csupán a jó ízlés határáig.
●Távozás●
Ahogy érkezéskor nem illik késni, úgy nem ildomos korán távozni sem. Elköszönni csak az asztaltársaságunktól kell, ha erre van lehetőség.
Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Juhász Gyula Bál, ami minden régi, új illetve jelenleg is a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon oktató tanárnak és diáknak egyaránt kulturált szórakozási lehetőséget biztosít.
Felejthetetlen estével, csodás díszítéssel és értékes ajándékokkal várjuk minden kedves vendégünket!
Időpontja: 2019. november 12. (kedd)
Helyszíne: József Attila Tanulmányi és Információs Központ (6722 Szeged, Ady tér 10.)
★A BÁL PROGRAMJA:
18:30 - Kapunyitás vacsorajegyeseknek
19:00 - Vacsora
21:00 - Kapunyitás sétálójegyeseknek
21:30 - Megnyitó
(Nyitótánc, Dr. Döbör András, a JGYPK Dékánjának nyitóbeszéde, Sutus Valentin, a JGYPK HÖK Elnökének nyitóbeszéde)
22:00 - Zsomboys
23:00 - Sztárvendég
00:00 - Bálkirálynő és Bálkirály választás, Tombolahúzás
01:00 - Zsomboys
11.13. (szerda) - DÉKÁNI SZÜNET
_________________________________________
★JEGYEK:
• Early Bird( Csak limitált darabszámban):
○ JUGYU-s sétálós: 2000 Ft (200 db)
(csak JUGYU kártyával érvényes)
○ SZTE-s sétálós jegy: 2500 Ft (50 db)
(csak érvényes SZTE-s diákigazolvánnyal)
○ Külsős sétálós jegy: 2700 Ft (50 db)
○ Vacsorás jegy: 4000 Ft (150 db)
• Teljes árú:
○ JUGYU-s sétálós: 2500 Ft (csak JUGYU kártyával érvényes)
○ SZTE-s sétálós jegy: 3000 Ft (csak érvényes SZTE-s diákigazolvánnyal)
○ Külsős sétálós jegy: 3200 Ft
○ Vacsorás jegy: 4500 Ft
★JEGYEK KAPHATÓAK:
- JGYPK Jegyzetbolt (Boldogasszony sgt. 6)
- JGYPK AJÁNDÉKBOLT (Hattyas sor 10. - JUGYU KLUB)
★Menük:
○ „A” menü
Meleg ételek:
- Roston pulykamell „Dübarry” módra csőbensült karfiollal
- Spárgával és fetával töltött csirkemell filé bacon köntösben
sajtmártással
Köretek:
- Petrezselymes burgonya
- Tavaszi párolt rizs
Salátadísz:
- Saláta, Csemegeuborka, Káposztasaláta
Desszert:
- Tiramisu szelet
○ „B” menü
Meleg ételek:
- Pikáns fűszeres sertéscombragu pirított zöldségekkel
- Óvári sertésborda / roston sertésborda, hagyma, gomba,
sonka, sajt /
Köretek:
- Petrezselymes burgonya
- Tavaszi párolt rizs
Salátadísz:
- Saláta, Csemegeuborka, Káposztasaláta
Desszert:
- Tiramisu szelet
„C” menü
Meleg ételek:
- Párolt brokkoli, besamell mártással, sajttal csőben sütve,
pirított mandulával
- Spenótos lasagne, kapor mártással
- Tejszínes zöldborsópüré
Salátadísz:
- Saláta, Csemegeuborka, Káposztasaláta
Desszert:
- Tiramisu szelet
_________________________________________
Íme egy kis báli etikett :)
●Érkezés●
Minden alkalomra, így különösen a bálokra pontosan illik érkezni. Érdemes ügyelni a gépkocsiból való kiszállásra, ahol a férfi az autót hátulról megkerülve segítse ki a hölgyet. A bejáratnál a férfi lépjen be először, mutassa be a jegyeket, a ruhatárnál segítsen partnerének a kabát levételénél. A hölgyek váltócipőit illik megfelelő textiltáskában szállítani, és a ruhatár helyett a mosdóban átvenni.
●Ismerkedés●
Bármely asztalhoz érve (legyen az sajátunk, vagy később a felkérni kívánt hölgyé) illik bemutatkozni. A bál kiváló helyszíne a kapcsolatépítésnek. Ha valakivel szívesen megismerkednénk, de nincs ismerősünk, aki bemutathatna neki, a bál főszervezői, házigazdája segíthetnek ebben. Legyünk udvariasak, ne zavarjunk senkit vacsora vagy társalgás közben, és ne tartsuk fel hosszasan.
●Tánc●
A jó bor táncba visz, a férfiaknak meg kell, hogy táncoltassanak minden asztaluknál ülő hölgyet. Egy másik asztalhoz lépve kis meghajlással előbb el kell kérni partnerétől a hölgyet. Ha egy nő visszautasítja a felkérést, utána még egy ideig (minimálisan a zeneszám végéig) nem mondhat igent másnak sem. Ugyanakkor a férfi is már csupán másik asztaltól kérhet fel hölgyet. Tánc közben nincs lekérés, és maximum két számot illik táncolni. A tánc befejezését a nő kezdeményezi, a férfi megköszöni a táncot.
●Hangulat●
Urak számára helyénvaló a bókolás, a hölgyek pedig fogadják és köszönjék meg a kedves gesztust. Visszatetsző lehet, és a protokoll szerint is felesleges a szabadkozás, álszerénység. Viselkedésünk legyen fesztelen, könnyed. A bálon a bor fontos szerepet tölt be, az este szóljon a kóstolásról, jókedvről, táncról - de persze csupán a jó ízlés határáig.
●Távozás●
Ahogy érkezéskor nem illik késni, úgy nem ildomos korán távozni sem. Elköszönni csak az asztaltársaságunktól kell, ha erre van lehetőség.
Ha tetszik az iszeged, like-olj minket a Facebook-on: