Közösségi program portál
és helykereső

III. Szegedi Rap Verseny w/Funktasztikus

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Ahogy azt ígértük, júniusban ismét találkozunk, immáron harmadik alkalommal. Célunk továbbra is a tudatos, igényes, egózás-mentes rap népszerűsítése. Amint azt látjátok, nem kisebb meglepetés vendéggel készültünk Nektek, mint a magyar hip hop szcéna egyik legmeghatározóbb képviselőjével, azaz Funktasztikussal, aki az est során mint szakmai zsűri tisztel meg minket jelenlétével, véleményével. A produkciótokat a többi zsűrivel együtt pontozza, ezenfelül külön értékelést hallhattok tőle, valamint nyilván személyesen is beszélhettek vele, kikérhetitek a véleményét, és közelebbről megismerheti versenyző-néző egyaránt.

Ismét két új versenyszámmal készültünk nektek:

1.) ,,HOZZ EGY SZTORIT!" VERSENY - A versenyzők a lentebb belinkelt két zenei alap közül (továbbiakban beat) tetszőlegesen választanak egyet, amire 16 soros, azaz 8 rímpárból álló "storytelling" szöveget írnak. A feladat elmesélni egy történetet rímekben saját szemszögbol, E/1-ben. Lehet megtörtént, álom, másnak a története, fiktív, történelmi esemény (mi ez utóbbit erősen javasoljuk, de nem erőszak a disznótor, magunkból indulunk ki, akiknek eléggé uncsi az életük és nincs saját sztorink) , ezt rátok bízzuk és a pontok sem azon fognak múlni, hogy melyik opciót választottátok. A megkötés a 16 sor, illetve, hogy egyes szám első személyben írjátok. Ezt a versenyen a választott beat kíséretével adjátok elő. Tematikai megkötés nincs, de lehetőleg mellőzzétek az olyan témákat, mint : az utca törvényét én írom; utálok mindenkit; párszor belemártottam már az öklömet a szomszéd kölökbe, és beléd is fogom . Természetesen nem tilos, de a zsűri tagok pontjain az előző alkalmakkor is meglátszott, ha valaki figyelmen kívül hagyta a pontozási szempontokat, ezekről lentebb, a "PONTOZÁS" résznél olvashattok. Bár a beatekre kifér 20 is, kérünk Titeket, hogy ne lépjétek túl a 16 sort, ne ezen csússzon el egy király szöveg se.

“A” BEAT – youtube.com/watch?v=qBcMErTC-4A
“B” BEAT – youtube.com/watch?v=G5NTIY6cx7Y


2.) ,,FOLYTASSA, KÉREM!" VERSENY – "A" pontból "B" pontba úgy juthatunk el leggyorsabban , ha a rövidebb utat választjuk, ebben segít nekünk egy rakás netes oldal. Mi most megfordítjuk ezt a funkciót. Megadjuk a szövegetek első és utolsó sorát, a közte lévő rész rátok van bízva.
Első sor: ,,A következő buszon rajta leszek én is" (Lovasi A.)
Utolsó sor: ,,Évek óta ezt a kérdést próbálom megfejteni"

Ezen kívül a csavar és poén kedvéért építsétek bele a szövegetekbe a ,,papírsárkány", ,,gejzír" , ,,falat" szavakat. A szöveg hossza itt is 16 sor, azaz 8 rímpár, (tempótól függ, de körülbelül) 45 másodperc. Két beat közül választhattok, a másodikat a napokban feltöltjük és itt a leírásban, valamint a Youtube csatornánkon is megtaláljátok majd illetve kiposztoljuk.A pontozási szempontok itt is hasonlóak.

"A" BEAT - youtube.com/watch?v=RL7raKofT10
"B" BEAT - youtube.com/watch?v=qvHrfaD-eDs

*JELENTKEZÉS* - Mindkét versenyszámra 12-12 fő jelentkezését várjuk az untitledrapszeged@gmail.com e-mail címre. MINDKÉT VERSENYEN RÉSZT TUDTOK VENNI, CSUPÁN EZT E-MAILBEN JELEZZÉTEK ELŐRE. Június 13-ig várjuk a regisztrációt, az üzenetben írjátok le, hogy melyik számban indultok (mindkettőre tessék bátran!) . Kérünk egy nevet/művésznevet, gondoljuk senki nem szeretné, ha énwokhcsabikaahenteskukacfrímélponthu néven szólítanánk színpadra, szóljatok, ha mégis :D
És természetesen jelezzétek, hogy melyik versenyszámnál melyik beatet választjátok!

PONTOZÁS - Rendezvénysorozatunk fő célja, hogy a rap gondolatiságát, sokoldalúságát, kevésbé (el)ismert kultúrális oldalát bemutassa, ezért figyelembe vesszük, és erősen ajánljuk a trágárság, másik szidásának mellőzését, ragrímek (-teszem,-veszem ; -fojtogat,-hajtogat ; -arcok,-harcok) mellőzését.
Ezzel szemben az eredetiséget, ritmikai csavarokat, humort, pofás szövegfordulatokat, akár költői képeket előnyben részesítjük mindkét versenyszámnál. Öttagú zsűri fogja pontozni a versenyzőket , köztük Funktasztikus, rímek, előadás, flow, kohézió, valamint a feladat megoldása alapján. No para, nem agyonművészkedett , erőltetett kortárs költői megfogalmazást várunk , csupán egy kis odafigyelést, hogy például a rímek ne menjenek a mondanivaló rovására, vagy ne üvöltsünk a mikrofonba estébé. A SZÖVEGEKET KINYOMTATVA HOZZÁTOK EL ÖT PÉLDÁNYBAN, ezt a zsűrinek kell majd a színpadról lejőve odaadni, arra az esetre, ha például holtverseny alakul ki, vagy szeretné mégegyszer értelmezni a szöveget a stáb mielőtt pontozna.
Végül, de nem utolsó sorban, nem győzzük hangsúlyozni, mekkora megtiszteltetés Funktasztikus jelenléte, aki támogatja rendezvényünk rap ars poeticáját, és reméljük Titeket is arra ösztönöz, hogy minél igényesebb szövegeket hozzatok.


DÍJAZÁS - #meglepike #majdkiderül

Bármi kérdés felmerül, írjatok az Untitled Rap Szeged oldalára (és masszírozzátok meg a tetszik gombot) !

BEHOPP - 600 HUF
KAPUNYITÁS - 19:00
KEZDÉS - 20:00
Host: Pindy&Kámfor
18558661 1356341274403539 3379236345430493373 o

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.