Közösségi program portál
és helykereső

II. Zsíroskilincs kolbásztöltő verseny / Algyő / 2017 02 18

Hozzáadás a Google naptáramhoz
II. Zsíroskilincs
Civil szervezetek és baráti társaságok kolbásztöltő versenye

Az Algyői Faluház és Könyvtár második alkalommal hirdeti meg a „Zsíroskilincs” kolbásztöltő versenyt. A versenyre az algyői civil szervezetek, baráti társaságok mellett a környező települések 3-4 fős csapatainak jelentkezését várjuk!
Időpont: 2017. február 18., szombat, 7 óra
Helyszín: EzerJóHáz (6750 Algyő, Kastélykert utca 44.)

Nevezési díj: csapatonként 4000,- forint, amely tartalmaz 5 kg kolbászhúst, 10 méter belet, welcome italt.
Nevezési határidő: 2017. február 13., hétfő
Nevezéshez feltételei:
- Nevezési lap kitöltése
- Befizetett nevezési díj
- Nevezni csak személyesen, az Algyői Faluházban lehetséges. (6750 Algyő, Búvár utca 5.)

Forraltborfőző verseny

A kolbásztöltő verseny mellett forraltborfőző versenyt is hirdetünk. A főzéshez a szükséges alapanyagokat és eszközöket a nevezőknek saját maguknak kell biztosítaniuk. Az elkészült italokból a zsűri részére 3 x 1 dl kostolót kell leadni.

A verseny időpontja: 2017. február 18., szombat, 7 óra
Helyszíne: EzerJóHáz (6750 Algyő, Kastélykert utca 44.)
Nevezési díj: 500,- Forint
Nevezési határidő: 2017. február 13., hétfő
Nevezéshez feltételei:
- Nevezési lap kitöltése
- Befizetett nevezési díj
- Nevezni csak személyesen, az Algyői Faluházban lehetséges. (6750 Algyő, Búvár utca 5.)

Program

7:00 Érkezés és bepakolás
7:30 Program megnyitása, csapatok köszöntése
8:00 Kolbásztöltő- és forraltborfőző verseny kezdete
10:30 Seress István és Retek Brigitta műsora
12:30 Eredményhirdetés, díjak átadása

A verseny ideje alatt a jó hangulatról élő zenével Süli Tibor gondoskodik.

A helyszínen Kothencz Tibor standjánál házi készítésű hentestermékeket, Farkas Imrénél pedig Zi-Gi sajtokat és túrót vásárolhatnak az érdeklődők.
Az Ezerjófű Egyesület forró és ízletes gyógyteákat kínálva járul hozzá a rendezvény sikeréhez.
A Tájházban a gyermekeket a délelőtt folyamán Malacos kézműves foglalkozás várja Izbékiné Cseuz Gabriella vezetésével.
A helyszínen büfé üzemel.

További információ: Torma Tibor, Algyői Faluház (62/517-172)

A programra mindenkit szeretettel várunk, a belépés ingyenes!

Fontos információk

A versenyen csak az Algyői Faluház által beszerzett húst lehet feldolgozni!
Az 5 kg húson felül további mennyiség is rendelhető, amelynek költségét a csapatoknak kell fedeznie, viszont ezt a plusz mennyiséget is a Faluház szerzi be a csapatok megbízásából!
Kategóriák: csemege, csípős és egyedi fűszerezésű kolbász
A versenyhez szükséges eszközöket, gépeket, fűszereket a csapatoknak saját maguknak kell biztosítaniuk. A hús feldolgozása és betöltése kizárólag kézi erővel működtetett gépekkel történhet! A betöltött kolbász kisütése a helyszínen saját felszereléssel lehetséges!
A zsűrizés szempontjai: a csapat megjelenése, a kolbásztöltés menete, csapatmunka, egyedi eszközök használata, a kolbász tálalása, a kolbász fűszerezése és íze, a csapatok standjának tisztasága a verseny zárásakor.
A csapatoknak a szakmai zsűri számára 11 óráig kell leadni a kisütött kóstolót, sorszámmal ellátva.
A legjobbnak bizonyuló három csapat értékes díjazásban részesül!
A programokat az EzerJóHáz udvarán felállított, szükség esetén fűtött sátorban tartjuk, ettől függetlenül a réteges öltözködés ajánlott! Kérjük a nevezéskor jelezzék, hogy hány fő részére szeretnének helyet foglalni!
Az eszközök mosogatására a helyszínen nincs lehetőség! Mosdóhasználat az EzerJóHázban és a Tájházban biztosított. Az EzerJóHáz/Tájház udvarába és a bejárókba személygépjárművel beállni és parkolni tilos!
16142528 1395735457123534 5675631884013695165 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.