Közösségi program portál
és helykereső

I. Triplex Fest Szeged - Hármashatár Fesztivál - Parno Graszt koncert - Varga István „Kiscsipás” és zenekara táncház (RO)

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A Parno Graszt együttest 1987-ben alapították. Magyarul és romani nyelven énekelnek, egy dalon belül is cserélik a nyelvet, vagy egyszerre énekelnek mindkét nyelven. A zenekar alapfelállása szűken tíz tag, de zenélnek húszan is. A zenekar a zenei gyökereit a közvetlen környezetben gyűjtötte a szabolcs-szatmári Paszabról és környékéről, zenéjük így őrizhette meg ősi, eleven karakterét, a zenekar pedig őszinte, közvetlen természetét. A svájci zenei szakfolyóirat, a Vibrations 2005-ben a Parno Grasztot a tíz legjobb zenekar közé sorolta. A zenekar tagjai: Oláh József (ének, gitár, tambura), Balogh Géza (ének, gitár, tánc), Jakocska János (ének, gitár), Oláh Krisztián (harmonika), Németh István (szájbőgő, kanna), Horváth Sándor (ének, kanál, tánc), Balogh Mária (ének, tánc), Váradi Mária (ének, tánc), Oláh Heléna (ének)
A Varga István „Kiscsipás” zenekar tagjai: Varga István „Kiscsipás”(hegedű), Tóni Rudi (brácsa), Berki Béla „Árus” (harmonika), Nyilas András Levente (bőgő)
Napijegy elvételben és SZTE-s diákigazolvánnyal 2500 Ft, helyszínen 3000 Ft, háromnapos bérlet 6000 FtFeltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.