Közösségi program portál
és helykereső

I. Triplex Fest Szeged - Hármashatár Fesztivál - Aurevoir. koncert - Juhász zenekar táncház (SRB)

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Az Aurevoir. ethno-beat zenekar 2015 márciusában alakult zsámbéki fiatalokból. Az ethnobeat mint műfaj megnevezés arra utal, hogy leginkább a Kárpát-medence népzenéje és az angolszász beat-folk hatásai köszönnek vissza dalaikban, e műfajok hatottak leginkább alkotó tevékenységükre, legfőbb példaképeik a táncházmozgalom és a beatmozgalom jeles képviselői. Zenéjükben koncepciózusan jelen van a sokszínűség; ahogyan a magyar, cigány, ír és délszláv népzene motívumai és a ’60-as évek beatzenéje, úgy a francia kávéházi sanzonok világa és a régi reneszánsz, barokk zene egyaránt alapul szolgál dalaikhoz.
A zenekar tagjai: Agócs Márton (gitár, ének, duda, ír buzuki), Fejér Mihály Márk (ének, gitár, mandolin), Fejér Ágoston (billentyű, tangóharmonika, vokál), Gelencsér Gábor (basszusgitár), Orosz Kristóf (gitár, vokál), Szűcs Viktor (ütős hangszerek), Újházi Ádám (hegedű)
A Juhász zenekar 2000 tavaszán alakult Szabadkán. Ismerik a magyar nyelvterület főbb népzenei dialektusait, vonós- és tambura-zenekar felállásban is működnek. Önálló számaikkal vagy néptánccsoportok kíséreteként több mint száz fellépésük van évente, így a Vajdaság egyik legnépszerűbb, legfoglalkoztatottabb népzenei együttesének számítanak.
A zenekar tagjai: Juhász Gábor (hegedű, tambura, ének), Juhász Gyula (brácsa, tamburakontra), Vas Endre (hegedű, ének), Ölveczky Tamás (klarinét, tárogató, harmonika, ének), Dvorácskó Szebasztián (nagybőgő, ütőgardon, dob)
Napijegy elvételben és SZTE-s diákigazolvánnyal 2500 Ft, helyszínen 3000 Ft, háromnapos bérlet 6000 FtFeltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.