Közösségi program portál
és helykereső

Horváth Benji: A Dicsőséges Európa

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Horváth Benji A Dicsőséges Európa című kötetének bemutatója.

A szerzővel Owaimer Oliver beszélget. Aki a felolvasásokat a dögvész dalaival kobzosként kíséri: Taskovics Viktória.

A DICSŐSÉGES EURÓPA (Libri Kiadó, 2018)
Mi különbözteti meg a víziót a valóságtól? A rend vagy a véletlen rakja fel körénk díszletként a megtapasztalható világot? Lehetséges-e kívül kerülni az időn? Vagy legalább megfeledkezni róla. Amikor egyazon másodpercben egymásra rétegződik múlt, jelen és jövő.
Ilyen jelentőségteljes és egyúttal illékony pillanatok rögzítése képezi Horváth Benji új kötetének sűrű szövetét. A Dicsőséges Európát olvasni: utazás. És csak hazatérvén fedezzük fel, hogy mindegyik képen rajta vagyunk...

HORVÁTH BENJI (Benji Horvath)
Író, fordító, slammer, többnyelvű. Alkalmi blues-énekes, a Helikon folyóirat szerkesztője. Kreatív írásműhelyeket is vezet, eseményszervezéssel is foglalkozik. A Beatwándor nevű vers/zene/vizuál-formáció tagja. Többnyire Kolozsváron él. Könyvek: A cseplini díva, 2009; Beatcore, 2015; Az amnézia útja, 2016.

OWAIMER OLIVER
Az SZTE BTK magyar-töri szakos hallgatója, szobabölcsész. Szereti a hiphopot, a focit és az irodalmat. Különösen a klasszikus magyar irodalom keltette fel az érdeklődését. Szabadidejében olvas, tanul, politizál. Látták már kocsmázni is.

TASKOVICS VIKTÓRIA
1995-ben született Szegeden. 12 éves korában kezdett gitározni, 3 évvel később kitalálta, hogy punkzenekarban akar játszani. Ez azóta sem tűnik kinőhetőnek. A Rock Klubtól a Csillag Börtön szomszédságáig nyúló földalatti pincehálózat rengeteg zenekarának adott már otthont, legyen szó korai emo-posztpunkról, poppunkról, neocrust d-beat hardcore bandáról vagy garázs-blues macskazenéről. Jelenleg a shot in the neckben és a Testrablɵkban játszik. Van egy orosz szakos diplomája, most elsőéves magyar mesterszakon, komparatisztika szakirányon. Furcsán éli meg, ha egyes szám harmadik személyben kell írnia magáról.

Plakátterv: Balogh Ádám

A programot a József Attila Kör támogatja.
A belépés díjtalan.
54393284 10155796244481504 1589079290396278784 n

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.