Közösségi program portál
és helykereső

Határtalan Régészet - Magazinbemutató

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Magyarország első régészeti magazinjának bemutatójára invitálunk Benneteket a Móra Ferenc Múzeumba :)

A bemutatót a magazin főszerkesztője, Dr. Felföldi Szabolcs tartja. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! :)

A belépés ingyenes.

Egy kis ízelítő:
„Egyszer mindenki régész akar lenni” – tartja egy mondás, s ez nem is csoda: a Lara Croft-, az Indiana Jones-filmek vagy Agatha Christie klasszikusai sokakban lobbantották már fel a régészet iránti érdeklődést. A Móra Ferenc Múzeum új régészeti magazinja most nekik is szól: noha a valódi régészek nem ostort vagy fegyvert, sokkal inkább spaknit, laptopot és drónt használnak munkájukhoz, a terület komoly izgalmakat rejt. A „Határtalan Régészet” ezeket az érdekességeket, határtalan izgalmakat hivatott bemutatni sok-sok fotóval színesítve, 21. századi formában.

Az első lapszám már kapható az újságárusoknál, melynek kiemelt témája: a hunok. Olvashatunk lélegzetelállító kincsekről, Európa sötét árnyainak harcászatáról, temetkezéséről, divatjáról, nyelvéről és természetesen magáról Attiláról is. A kiadványban emellett helyet kapnak pikáns témák is: mint például az intrika, a szex, a vallás és a politika kapcsolata az ókori Római Birodalomban.

A magazin célja kettős: egyrészt szakemberek által írt, megbízható és valódi információkat ad át az olvasónak, ugyanakkor érdekes és figyelemfelkeltő, szórakoztató magazin is, melyet akár nyaralás közben, a Balaton partján fekve is lapozgathatnak a történelem iránt érdeklődők.
13307308 1024553677598939 8460119522244172558 nFeltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.