Közösségi program portál
és helykereső

Haraszti Ádám Projekt

Hozzáadás a Google naptáramhoz
A Haraszti Ádám Projekt 2015-ben alakult meg Londonban. Az eredeti felállásban Sheldon Agwu (London), Bodo Maier (Basel) és David Mrakpor (London) voltak akikkel felvették az első lemezüket 2016 májusában The First címmel. A nagy távolságok miatt döntött úgy Ádám, hogy a zenekar tagja változhatnak egy-egy koncert erejéig. A jelenlegi felállásban csak szegedi zenészek vannak. Turcsányi Áron basszusgitáron, Préda-Kovács Zsolt szaxofonon, Szabados-Tóth Bálint elektromos zongorán és Deák Attila gitáron kisérik Ádámot. Zenéjüket a jazz, soul és hip-hop műfajok jellemzik leginkább. A saját számok mellett számos dalt dolgoznak fel olyan világhírű zenészektől, mint Herbie Hancock, Marcus Miller, Miles Davis, Kenny Garrett, stb.

https://www.youtube.com/watch?v=YaRbBgIu7AI

Zenekari támogatás/Band support: 800 HUF

Zenészek:

Haraszti Ádám Szegeden született 1991-ben, és már 6-éves korától elkezdett dobolni. Első tanára Csizmadia László, akinél több mint 13 évig tanult. 2010. áprilisában felvételt nyert a Kőbányai Zenei Stúdió dob tanszakára, ahol 2010. szeptemberében kezdte meg tanulmányait Sramkó János növendékeként. Két évet töltött Budapesten, majd különböző okok miatt úgy döntött, hogy nem itt folytatja tovább a tanulmányait. 2013 áprilisában felvételt nyert a londoni Institute of Contemporary Music Performance-ba amit 2016 májusában sikeresen elvégzett. Tanárai Mark Roberts és Darren Ashford voltak. Zenekarai időrendben: D’n S, Say it Loud, SKAtch, Brass on the Road, Sheket, Two Bottle Jump, valamint vendég dobos a Gypo Circusban. Jelenleg saját zenekarával (Adam Haraszti Project) játszik Londonban, saját számaik jazz, soul, hip-hop stílusban készülnek.

Szabados-Tóth Bálint 1992-ben született, zenészcsaládban. Zenei tanulmányait szüleinél kezdte, majd Kecskeméten a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta 2007 és 2011 között, klasszikus klarinét szakon. Mesterdiplomáját 2016-ban szerezte a Szegedi Tudomány Egyetem Zeneművészeti Karán. 2014-ben felvételt nyert a Szegedi Szimfonikus Zenekar klarinét illetve basszusklarinét posztjára. A klasszikus zenei képzés mellett az improvizáció és a programzenélés kezdetektől fontos szerepet tölt be zenei elképzeléseiben. Az 5309 jazz trió zongoristája illetve szaxofonnal közreműködik a Geometro, a Lusta bítek és a Zeninjam zenekarokban.

Turcsányi Áron 1995-ben született, az első zenei inspirációi az édesapjától származnak. Áron először zongorán kezdett el tanulni, de aztán 10 évvel ezelőtt váltott basszusgitárra. Főleg a jazz, fuziós és funk zenék éltetik, de ennek ellenére minden zenei irányzat fele nyitott. Áron Szegeden él és itt zenél több zenei formációban. Geometro, Exit music, Eklektik és Haraszti Ádám Projekt.

Préda-Kovács Zsolt zenész, zeneszerző, karmester és zenetanár. A fő hangszere a klarinét, viszont saxofonon is játszik. Zsolt a szegedi zenekonzervetóriumban tanult klarinét szakon 2010 és 2014 között. A Sheket volt volt az első zenekara ahol ő szerezte és hangszerelte a dalokat, főként klezmer és népzenei stílusban közel 5 éven keresztül. Többek közt a Gypo Circus zenekar tagja is volt Szegeden. Jelenleg zenetanárként és karmesterként is dolgozik Kiskunmajsán, valamint film zeneszerzéssel is foglalkozik.

Deák Attila 1979-ben született Szegeden. 16 éves korában kezd el gitározni autodidakta módon. Első zenekara a Volvox volt 1999-2002-ig. 2000-ben a szegedi kortárs balett Hajsza című darabjához ír zenét. 2002-től a Suncity gitárosa amivel 2004-ben megnyerik a Viva tv “Az év felfedezettje” díjat. Session zenészként megfordult a Copy Con, Keleben Kabátban, Szabó Balázs Bandája és a Gypo Circus zenekarokban. Jelenleg a Sardinelli zenekarban valamint a Haraszti Ádám Projekt fix tagja.

Feltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.