Közösségi program portál
és helykereső

Halácsy Péter: Iskola, ahogy egy Prezis csinálná

Hozzáadás a Google naptáramhoz
Halácsy Péter: Iskola, ahogy egy Prezis csinálná...

Vajon egy olyan fiatalember, aki a magyar oktatásügyben szocializálódott, de nemzetközi piaci környezetben lett sikeres vállalkozó, tud-e számunkra olyan kérdéseket és javaslatokat felvetni, melyekkel sikeresebbek lehetnek az iskoláink, s ami még ennél is sokkal fontosabb, a gyerekeink.

A világhírű, magyar Prezi vállalkozás egyik társalapítója 2015-ben Budapest School néven magánóvodát és iskolát hozott létre, ahol vegyes életkorú és különböző társadalmi környezetből érkező gyerekek tanulnak együtt speciális módszerekkel.

Olyan oktatást szeretnének biztosítani, amelyben a gyermekek természetes módon sajátítják el a boldog élethez szükséges gondolkodásmódot és képességeket. Kulcsszavaik: boldog és alkotó tanárok, kiscsoport, perszonalizált oktatás, projektalapú tanulás, kevert életkorú csoportok, a szociális és érzelmi képességek éppoly fontosak, mint a tudomány és a környezet. Náluk az írás-olvasás oktatása a megértést szolgálja és egyszerre vezet be a szavak és a kódok világába. A suliban a digitális nyelv és a beszélt nyelv kiegészítik egymást, és a felszabadult önkifejezés eszköze a forrasztás is lehet, nem csak a dalolás.

Ezzel a kísérlettel arra keresik a választ, hogy hogyan lehet a másfél évszázada megtervezett iskolamodellt a 21. századhoz adaptálni, és azt sikerre vinni. A fő céljuk az, hogy egy egész generáció kapjon modern oktatást. Azt szeretnék, hogy minél többen felismerjék, ez egy össztársadalmi ügy, és valós diskurzus kezdődjön a témáról.

Jegyár SZTE-kártyával, pedagógusigazolvánnyal és diákigazolvánnyal: 1600,-Ft, normál: 2300,-Ft

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban, a Belvárosi Moziban és a www.ticketportal.hu weboldalon.

Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot!
17098355 1415239375174188 1616644314643313833 nFeltöltés

HTML-sütiket használunk az iszeged folyamatos fejlesztésének elősegítésére.